4.12.2017

LUUKKU 4 / KRANSSI


Jos joulusisustuksen ykkönen kodissamme ovat  kynttilät, tulee kranssit hyvänä kakkosena. Tänä vuonna joulun odotukseen on kuulunut erityisen paljon kransseja, sillä olen ehtinyt tehdä niitä  myytäväksi asti ja tänään on tarkoituksena tehtailla toinen tusina lisää ensi viikonlopun  Ahjolan joulumyyjäisiä varten.

Olohuoneessamme takan kylki on ollut vakiopaikka kranssille ja siinä on roikkunut erilaisia kransseja niin  kesällä kuin  talvella. Aina on mukava kokeilla jotain uutta ja tänä vuonna yhdistin kranssiin kynttilän. Kranssiin sopiva pyöreä rengas löytyi kesällä maalta. Todennäköisesti pajusta tehty rengas on pitänyt koossa vaneriputkea, jota pitkin heinää on puhallettu ladon ylisille. Otin kesällä näitä renkaita useammankin mukaani kotiin mielessäni erilaiset askartelut ja ovathan ne kauniita jo ihan sellaisenaankin. 

Kirpputorilta taas löytyi vanhoja kuusenkynttilän pidikkeitä. Nämä kaksi vanhaa elementtiä sopivat minusta kauniisti yhteen ja muutaman laakakatajan oksan kanssa niistä syntyi kaunis ja herkkä kranssi tai ainakin kranssityyppinen koriste.


  Yritin asetella kynttilänpidikkeen siten, että leikki ei osu suoraan ylöspäin vaan hieman etuviistoon, jolloin se ei suoraan kuumenna puurengasta. Puuta ja tulta yhdistäessä on kuitenkin aina muistettava paloturvallisuus ja tämän kranssin kynttilää poltettaessa on oltava erittäin varovainen, eikä kynttilää passaa jättää vartioimatta palamaan. Onneksi kranssi näyttää kauniilta myös ilman tulta kynttilässä.

Tänään #sisustajanjoululla on tarjota kolme muutakin ideaa erilaisiin jouluisiin kransseihin. Katja on ripustanut kranssinsa perinteistä poiketen vaakatasoon, kurkkaa tarkemmin  täältä. Jennin kranssi taas on ihanan herkkä ja hentoinen, katso tarkemmin  täältä. Marun kranssi puolestaan on jotain syötävän hyvää,  täällä siitä lisää.

-Piia
#sisustajanjoulu

4 kommenttia :

Kiitos kommentistasi!