30.12.2017

VIIMEINEN SILAUS - VAALEANPUNAINEN VILLAMATTO


Yhteistyössä  Finarten kanssa

Minulla oli syksyllä aulan suhteen toiveena, että jouluun mennessä aulan seinä olisi saatu maalattua uudella sävyllä. Tämän toiveen suhteen sain yllättyä positiivisesti ja  uusi väri olikin seinässä jo syyslomalla. Muutama muukin idea aulan viimeistelemiseksi oli uuden maalin jälkeen ajatuksissa ja ilokseni nämäkin toteutuivat ennen vuoden vaihdetta. 

Luovuimme maalamisen yhteydessä yhdestä osasta kaapistoa ja jätimme aulaan pienemmän ja kevyemmän kokonaisuuden Ikean Bestå -kaapista. Tilasin kaappiin Superfrontilta kauniit koivuiset jalat ja pienellä muutokselle huonekalu muuttui kuin toiseksi. 

Toinen isompi haave aulaan oli uusi matto. Aulassa oli pitkään Annon Pandora-villamatto, jonka jälkeen siirsin siihen Finarten kauniin Saana ja Ollin suunnittelman Piilopirtti puuvillamaton. Piilopirtti oli kuitenkin aavistuksen liian pieni tilaan, joten hakusessa oli jotain vähän suurempaa. Uusi matto löytyi sekin Finarten valikoimasta. Aulan kautta kuljetaan isompien lasten makuuhuoneisiin, kodinhoitohuoneeseen ja siinä myös leikitään enemmän kuin muualla, siksi uuden maton tuli olla paitsi silmää miellyttävä myös kestävä ja helppohoitoinen. Olen todennut villamattojen täyttävän nuo ominaisuudet parhaiten ja aulaan valikoitui yksi Finarten uusista villamatoista  Norm*. 

Norm on kaunis ja minimalistinen villamatto, jonka jujuna on leveä kudonta, jossa kudontaraidat asettuvat maton leveyssuunnassa. Normia on saatavilla neljässä eri sävyssä; harmaana, tummanharmaana, valkoisena ja vaaleanpunaisena. Seinän ja lattian ollessa harmaita harmaansävyt matossa olivat poissuljettuja, valkoinen taas tuntui vähän turhan aralta, joten jäljelle jäi enää vaaleanpunainen. Vaikka vähän arkailin värivalinnan kanssa olen todella iloinen, että uskalsin valita vaaleanpunaisen maton. Sävy matossa on kauniin murrettu ja enemmän beigeen kun pinkkiin taittava, ihana pari harmaalle laatalle ja seinälle! Valitsemani matto on kokoa 160*230 cm ja juuri sopivan kokoinen aulaan. Normia on saatavilla vieläkin isommassa koossa, 200*300 cm, ja hinta on tuossa isossakin koossa vielä hyvin edullinen villamatolle.

Norm on osoittautunut käytössä hyväksi valinnaksi. Matosta ei irtoa villaa juuri ollenkaan ja vaikka matto ei kovin paksu ja raskas olekkaan, se pysyy hyvin paikallaan. Uuden maton myötä aulan muutos sai viimeisen silauksen ja kokonaisuus on juuri niin mukava kuin uskalsin toivoa!Mikäli sinulla on tarvetta uudelle matolle, kannattaa kurkata nyt  Finarten verkkokauppaan, jossa on hetki sitten alkanut ale, joka kestää aina 14.1.2018 saakka. Yli 100 euron tilauksissa toimitukset ovat aina ilmaisia, mutta nyt koodilla joulu2017 saat myös sataa euroa pienempiin tilauksiin ilmaisen toimituksen. Norm-matot eivät ole verkkokaupassa aletuotteiden joukossa, mutta lukijoilleni koodilla Norm20 siitäkin saa nyt 20 % alennuksen, koodi on voimassa koko alen ajan!

Kun tämän vuoden sisustushaaveet on saatu toteuttua ajallaan voikin katseen hyvillä mielin kääntää uuteen vuoteen ja uusiin sisustushaaveisiin, sillä ainahan sellaisia löytyy...


-Piia

*matto saatu

2 kommenttia :

 1. Niin kaunista ja harmonista. Todella onnistunut mattovalinta!

  Oikein onnellista ja inspiroivaa uutta vuotta 2018!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannah! <3 Matto on kyllä ihan nappivalinta! Ihanaa alkanuttta vuotta myös sinulle!

   Poista

Kiitos kommentistasi!