28.12.2017

JOULU MENI JO

Niin se vaan taas meni ihan hujauksessa tuo vuoden odotetuin juhla! Meillä on ollut tapana viettää joulunaluspäivät mieheni vanhempien luona ja aattona siirtyä minun vanhempieni kotiin joulunpyhiksi, näin myös tänä vuonna. 

Jouluumme kuuluukin jokin verran reissaamista ja täytyy myöntää, että aina välillä haaveilen joulusta omassa kodissa. Varsinkin isovanhemmille lastenlasten kanssa vietetty yhteinen aika on kuitenkin niin tärkeää, että mieluusti sitä tavarat ja perheen autoon pakkaa. Ja onhan sitä aika etuoikeutettu, että jouluna saa istua melkein valmiiseen joulupöytään, se ei ole yhtään hullumpaa kaiken muun joulukiireen jälkeen. 

Varsinkin tänä vuonna joulukuu ja joulun odotus tuntuivat erityisen kiireisiltä ja viime viikolla ennen loman alkamista olo alkoi olla jo todella väsynyt.  Jotenkin sitä aina luulee ehtivänsä enemmän kuin vuorokaudessa on tunteja. Joulumyyjäiset, joulukalenteri blogissa, erilaiset lasten harrastusten päättärit ja joulujuhlat ja muut menot täyttivät kalenterin vähän turhankin tehokkaasti. Viikon lomailu, verkkainen joulu, sohva, suklaa, sukulaiset ja ystävät ovat kuitenkin ladanneet akut ja edellisen viikon kiireettä ja väsymystä tuskin enää muistaa! 


Vaikkei joulua kotona vietetykkään, onneksi ovat nämä välipäivät! Rakastan joulunjälkeisten päivien leppoisuutta ja kiireettömyyttä, aikaa olla kotona ja viettää aikaa perheen kesken. 

Minulla on ollut tapana riisua kuusi ja muutkin joulukoristeet melkeinpä heti kun olemme joulunvietosta palanneet. Tänä vuonna tuolla asialla ei tunnu olevan niin kiire ja luulen, että kuusi saa olla ensimmäistä kertaa uuden vuoden yli. Kiireen vuoksi joulufiilistelylle kotona ei jäänyt niin paljon aikaa, että fiilistellään nyt sitten näin jälkeen päin! 


Tuo fiilistely jatkuu myös kynttilöiden muodossa. Halusin hankkia jotain konkreetista muistoksi oman osansa kiirettä aiheuttaneista  joulumyyjäisistä, jotka olivat kuitenkin kaiken kaikkiaan hieno kokemus ja jonka sain vielä bonuksena ihanan ystävän kanssa jakaa. Myyjäistienesteillä ostinkin itselleni joululahjaksi tuon kuvissa näkyvän Himmeen upean Kaari kynttilänjalan, jota  Habitaressa ensimmäistä kertaa pääsin ihailemaan. 

Ja onhan se vaan kaunis, ehkä jopa ihanin mitä kynttilänjaloissa löytyy! Tuo pieni tuikkukuppi on Himmeen valikoimasta sekin, eipä juuri ihanuudessaan paljon toiseksi jää. Näiden vuoksi kynttilöiden polttaminen jatkuu varmasti vielä pitkään senkin jälkeen kun muu joulufiilistely saa jo riittää.  

-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!