19.12.2017

19 LUUKKU / JOULUKATTAUSKauniiden kattausten tekeminen on ehdottomasti yksi lempipuuhistani. Oli sitten kyseessä aamiainen, rento lounas tai juhlava illallinen, ruoka maistuu aina vähän paremmalta jos pöydän kattamiseen on panostanut hieman enemmän.

Tänään #sisustajanjoulussa on tarjolla neljä erilaista joulukattausta, kun jokainen meistä sisustajanjoululaisista on kattanut oman pöytänsä joulunaikaan sopivaksi. Katjalta löytyy kaunis glögikattaus joulun väreissä, Marun tunnelmallisesti katetussa pöydässä nautitaan joulupuuroa ja Jennin pöytä on katettu aattoon ja juhlaan.

Minä puolestani katoin talvisen pöydän kahdelle glögiä ja piparinmakuista mutakakkua varten. Joulun aikaan on ihana kaiken kiireen keskellä istahtaa alas ystävän kanssa, nauttia kuumasta juomasta ja hengähtää hetki. 
Käsintehdyt keraamisen kupit ja pienet Marimekon lautaset sopivat hyvin pariksi. Glögin hämmentämiseksi voi kaivaa hopealusikat esiin kaapista, sillä milloin onkaan parempi aika käyttää niitä kun jouluna! Rusinat ja mantelit ovat sulassa sovussa keskenään yhdessä lempikipoistani, tuo ihana tummansininen Arabian kippo on kirppislöytö jonkun vuoden takaa.

Jouluinen mutakakku maustetaan piparkakkumausteella ja koristellaan piparikuvioin ja pöydän somistukseen sopivat muutama kynttilä ja männyn oksa. Rennon ja sopivasti eriparisen kattauksen viimeistelee pellavapöytäliina ja pellavaiset servetit.  

Kolme muuta kattausta löydät Projektilasta  täältä, Marulla-blogista  täältä ja Talosanomista  täältä.

-Piia
#sisustajanjoulu

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!