19.12.2016

LUUKKU 19 / MARMOROIDUT PAKETTIKORTIT

 
Marmorointi on hauska tapa koristella esimerkiksi purkkeja ja purnukoita, mutta toimii myös paperiin ja pahviin. Marmorointiin on olemassa ihan omia marmorointivärejä tai voit käyttää akryylimaaleja, jolloin tarvitset esimerkiksi liisteriä värin kiinnittämiseksi. Minulla ei ollut näitä saatavilla, mutta marmorointi onnistuu myös kynsilakalla, jota itse käytin näiden pakettikorttien koristamisessa.


Leikkaa haluamasi muotoiset kortit pahvista. Täytä esimerkiksi matala pakasterasia vedellä ja pudota veteen muutama tippa kynsilakkaa. Upota osa kortista nopeasti veteen ja nosta nopeasti pois. Laita kortti kuivumaan. 

Aina ennen seuraavan kortin marmorointia "kuori" esimerkiksi tulitikulla edellisestä marmoroinnista ylijäänyt väri vedestä pois ja lisää seuraavaa korttia varten uusi väri.

Kun kortit ovat kuivuneet, kirjoita tervehdys ja kiinnitä pakettiin!  


 
Paketointi on minusta ihanaa puuhaa! Vaikka sen kanssa usein vähän kiire tuleekin, on siinä silti sitä joulun taikaa kun iltamyöhällä vähän pimeässä glögilasin kanssa paperit ja nauhat rapisee ja lahjoja läheisille ja ystäville pakettiin käärii! Ja pianhan se touhu on aloitettava, sillä jouluhan on jo tällä viikolla!

-Piia
#3xjoulukalenteri

4 kommenttia :

Kiitos kommentistasi!