13.12.2016

LUUKKU 13 / HELMINEULETOSSUT

  Eilen vinkkasin useammasta neulotaan yhdessä-ohjeesta, joita voi jännätä jouluaattoon saakka. Tänään sen sijaan vinkki nopeammasta neulottavasta eli helmineuletossuista. Nämä ovat oikeastaan ihan tavalliset nilkkamittaiset villasukat, mutta kun vaihdat pinnan helmineuleeseen niistä tuleekin ihanat tossut! 

Jos helmineule ei ole entuudestaan tuttua, niin ohjeen siihen löydät esimerkiksi täältä. Näihin tossuihin olen neulonut vartta noin viiden kierroksen verran, sen jälkeen tehnyt ns. sileän tavallisen kantapään (ohje esim. täällä), mutta senkin helmineuleena ja sitten kärkiosan kavennuksineen edelleen helmineuleena kunnes tossu on jalkaan sopiva.

Meidän lattiat tuntuvat olevan sukkasyöppöätyyppiä ja olen huomannut, että tämä helmineulepinta on tavallista ainaoikein neuletta kestävämpi, joten vastaavat tossut ovatkin minulla lähes päivittäin käytössä.  


Nämä metsän vihreät tossut paketoin ystävälle. Kun ne pakkaa kauniiseen laatikkoon silkkipaperi kera, tulee tossuista vielä pikkuisen paremmat!

-Piia
#3xjoulukalenteri

2 kommenttia :

  1. Kivat tossut! On muuten ihan totta, että niinkin pieni asia, kuin kiva paketointi saa lahjan heti näyttämään enemmän luksukselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Paketointi on minusta valtavan kivaa puuhaa, valitettavasti monesti sen kanssa tulee näin jouluna niin kiire, että ei ennätä näperrellä kaikkea mitä haluaisi.

      Poista

Kiitos kommentistasi!