2.3.2016

8-VUOTISSYNTTÄRIT

  

Tyttären 8-vuotissyntymäpäivät on onnellisesti juhlittu ja pikkuhiljaa myös äiti on juhlista toipunut! Viime viikonloppuna juhlittiin kaksi päivää putkeen, perjantaina oli kaverisynttärit ja lauantaina vuorossa mummit, kummit ja serkut. Molemmat juhlat sujuivat erinomaisesti, sankari nautti juhlista, tarjoilut maistuivat ja järjestelyt menivät kaikkinensa hyvin, vaikka toki tämän vauvamahan kanssa järjestelyt vähän raskaimmilta nyt tuntuivatkin.
Koristelut syntymäpäiviä varten pidin mahdollisimman yksinkertaisina. Jo useammissa juhlissa käytetyt honeycombsit ripustettiin jälleen seinälle ja näiden lisäksi haimme Confettista ison heliumpallon muistuttamaan päivänsankarin iästä. Samaisesta juhlatarvikekaupasta löytyi myös kertakäyttöastiat ja liina lastenjuhlien kattausta varten, muutama tulppaani siellä täällä viimeisteli herkkupöydän.

Lastenjuhlien tarjoilut koostuivat kekseistä, sipseistä, popcorneista, valmiista pikkupitsoista sekä jäätelöstä. Lastenjuhlia varten olen jo useampana vuonna jättänyt kakun leipomatta. Jäätelö, jonka jokainen voi koristaa haluamallaan tavalla strösseleillä ja kastikkeilla on huomattavasti vaivattomampi ja yleensä lapsille myös paremmin maistuva vaihtoehto.
Ainut aikaa vievämpi tarjottava oli karkkivartaat, jotka jokaista vierasta varten askartelin. Vartaina toimivat pillit, joihin jokaiseen ripustelin kasan erilaisia karkkeja. Pillien molemmissa päissä oli tarrat, jotka estivät karkkeja liukumasta pilleistä pois. Nämä tuntuivat olevan lapsille oikein mieluisia, joten voi olla, että ne myös jatkossa herkkupöytään kuuluvat.

Yleensä olemme järjestäneet synttäreillä ongintaa ja jotain muuta pientä ohjelmaa. Varsinkin kun vieraita on paljon, kuten nyt melkeinpä parikymmentä, jotain ohjelmaa on oltava, jottei meno lähde aivan käsistä. Tällä kertaa onginta kuitenkin päätetiin jättää väliin ja sen sijaan ohjelmassa oli tarkoitus olla bingo ja levyraati. Näistä levyraati jäi väliin ajanpuutteen vuoksi ja harmillisesti sankarin itsensä askartelemat ihanat pistelaput jäivät käyttämättä, mutta ehkä ne säilyvät sitten seuraavia juhlia varten. Bingoa sen sijaan ennätimme pelata ja se osoittautui aivan mahtavaksi juhlaohjelmaksi, jota varmasti vastaisuudessakin juhlissa pelaamme. Olin jo aivan unohtanut miten mukavaa se voi olla, vaikka itselläni salattu bingoemännän menneisyys opiskeluajoilta onkin! ;)Lauantaina juhlapöydässä oli muutamaakin erilaista kakkua. Tämän suklaakakun lisäksi leivoin britakakun, joka on yksi suosikeistani, herkullinen ja helposti näyttävä. Pöydästä löytyi myös keksejä, sekä suolaista tomaattimozzarellapiirakkaa ja savulohi- sekä fetapunajuuri täytteisiä ruisnappeja ja saaristolaisleipää. 

Vaikka juhlista on aina jonkin verran vaivaa, pidän juhlien järjestämisestä silti valtavasti! Tykkään leipoa, laittaa ja kattaa kauniisti. Toki sitä voi arjessakin harrastaa, mutta juhliin on mukava tehdä ihan pikkuisen ekstraa. Seuraavat juhlat meillä taitavatkin olla edessä sitten vasta keväällä kunhan tämä vauva saadaan maailmaan ja on aika järjestää hänelle juhlat! Ja jälleen ollaan askel sitäkin lähempänä kun kalenteri kääntyi eilen jo maaliskuulle, mahtavaa!

-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!