26.2.2016

VÄLIAIKAISIAKummasti yksillä 8-vuotissyntymäpäiväjuhlilla voi olla vaikutusta myös kodin sisustukseen! Kun juhliin on kutsuttu koko oman luokan tytöt plus muutama muu kaveri, lähenee vieraiden lukumäärä jo pariakymmentä ja äiti yrittää sitten parhaansa mukaan keksiä, miten ihmeessä tämä porukka saadaan yhden pöydän ääreen synttäriherkkuja syömään! Kun olohuoneen 6-hengen ruokapöytä jää auttamatta liian pieneksi, piti keksiä jostain siihen vähän jatkoa ja ratkaisu löytyi työhuoneen työpöydästä.Kun työhuoneesta puuttuu nyt pöytä, on huoneessa erityisen avara tunnelma, josta pidän kovasti. Tämä huonehan tulee todennäköisesti sitten jossain vaiheessa muuttumaan meidän vanhempien makuuhuoneeksi, kun tuleva vauva on jo sen ikäinen, että tarvitsee oman huoneen. 

Ja tietenkin olen jo vähän mielessäni miettinyt, miltä tämä huone tulee siinä vaiheessa näyttämään! Kovin isohan se ei ole ja esimerkiksi työpöydälle siellä ei tule enää silloin olemaan tilaa ja nytkin jo pähkäilen, laitanko pöytää enää ollenkaan huoneeseen jahka syntymäpäivät ovat onnellisesti ohi. Tosiasiahan on, että työpöytää ei käytä kukaan, koskaan. Tietokone on yleensä keittiön ruokapöydällä, jonka ääressä myös ompelen. Toisaalta, huoneessa on toistaiseksi sille tilaa ehkäpä enemmän kuin varastossa, joten voihan se olla, että se siihen vielä palaa. 
Myös takan viereen rakentui väliaikainen asetelma, johon muutama taulu siirtyi syrjään syntymäpäivien tieltä ja ihan kivaltahan ne tuossakin näin väliaikaisesti näyttävät.  

Mukava onkin nähdä oman kodin tiloja välillä vähän erilaisina. Jotkin tavarat ja asetelmat tuppaavat joskus jumahtamaan paikoilleen ja väliaikaisratkaisut myös laittavat miettimään, onko kaikilla tavaroilla tosiaan funktiota ja tarvetta vai voisiko jostain jopa luopua. Toki väliaikaisratkaisut myös tyydyttävät tällaisen kroonisesta vaihtelunhalusta kärsivän tarpeita edes hetkiseksi! 

Nyt kuitenkin syntymäpäiväjärjestelyjen pariin! Tosin mahdollisimman helpolla yritän nyt päästä, kotona oleilu kun jatkuu edelleen ja väsymys vaivaa. Onneksi synttäreitä varten olen kerrankin ollut hyvissä ajoin liikkeellä ja suurin osa valmisteluista on tehty verkkaisesti ja pikkuhiljaa. Palaan varmasti juhliin vielä myöhemmin, mikäli ennätän jossain vaiheessa kameraan tarttua! Mukavaa alkavaa viikonloppua!

-Piia

5 kommenttia :

 1. Hehe, meillä nimenomaan synttärit ja juhlapyhät ovat niitä juttuja, jotka vievät sisustusta eteenpäin. Niiden lähestyessä heräämme aina siihen että tämä ja tämäkin on kesken. Muuten, tuosta ihanasta Domus-tuolista, muistan kun siitä oli postaus vanhassa blogissa. Oliko se niin, että tuolissa oli Laukaan puun leimat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhlista on jos jonkinlaista iloa! :D Ja olisipa mielenkiintoista tietää, kuinka monta remonttia vuosittain tehdään isompia juhlia silmällä pitäen! Mehän olemme itse vitsailleet talon valmistumisesta saakka, että terassi lasitetaan sitten ensimmäisiä rippijuhlia varten, muutama vuosi vielä siis aikaa! :D

   Meidän Domuksissa on Wilhelm Schumanin tehtaan leima, ilmeisesti jossain vaiheessa ainakin tuolin vaneriosat tuossa Lutakossa tehtiin.

   Poista
 2. On varmaan jossain postauksessa ollut joskus jotain tuosta työhuoneesi kaapista, mutta koska nyt olen itse vailla lasiovellista kaappia, niin kaikki kaapit osuvat silmiini kuvissa, joten kiinnostaa kovasti kenen valmistajan kaappi se on? Toivottavasti sellaisen saisin hankittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaappi on Ikean Bestå-järjestelmää. Jonkinlaisia vitriiniovia siihen taitaa olla edelleen saatavilla, mutta en tiedä onko juuri näitä enää. Runkoihin taisi tulla vakiona ihan tavalliset hyllylevyt, mutta me ostimme näihin erikseen lasihyllyt. Kaappi on ollut meillä jo viitisen vuotta, hyvin on kestänyt, vaikka paikkaa aikasta montaa kertaa jo vaihtanut! ;)

   Poista
 3. Meillä on vapunaattona synttäridisco päiväkotikavereille ja mietin juuri kuumeisesti, miten lapset istutetaan jätskibaarin antimista nauttimaan. Tosin en vielä tiedä, moniko lapsista pääsee tulemaan, joten voihan se olla, että yksikin pöytä riittää. :) Teillä oli kyllä kauniit 8-v kemut!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!