5.2.2016

ESKARILAISEN HUONEESSA


Eskarilaisen huoneesta ei ole tullutkaan tehtyä yhtään postausta tätä kesäistä unisieppari esittelyä lukuun ottamatta. Nyt kun huoneessa tehtiin pientä rymsteerausta ja se oli poikkeuksellisen siistissä kunnossa, sain aikaiseksi napattua huoneesta muutaman kuvan. 

Eskaripojan huone on ekaluokkalaisen tyttäremme huoneen ohella värikkäin tila mitä kodistamme löytyy. Kuten tyttärenkin huoneessa, perusvärimaailma on neutraali, seinät ovat valkoiset ja vaaleanharmaat ja kaikki huonekalut ja matto ovat valkoisia. Tämä toimii minusta hyvin ja rauhoittaa huonetta, jossa leluja löytyy varmasti jokaisessa sateenkaarenvärissä! 
Aiemmin makuuhuoneessamme olleista ps-lipastoista toinen siirtyi nyt pojan huoneeseen ja vetää sisään yllättävän paljon leluja. Lisätilalle on kuitenkin aina tarvetta, joten uusimme samassa yhteydessä työpöydän päällä olleet hyllyt. Aiemmin ne olivat puolet lyhyemmät ja korvasimme ne nyt uusilla vanerisilla hyllyillä. 

Pojan huoneen työpöytä on päiväkodin käytöstä poistettua jäämistöä ja satuin olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja se kotiutui meille muutama vuosi sitten ilmaiseksi. Isompi pehmoleluja syönyt ämpäri on sekin kierrätystavaraa, jonka ruskean pinnan olen aikoinani maalannut lastenhuoneeseen sopivammaksi. Myös tuoli on kirpputorilta hankkittu ja mieheni kunnostama. Näitä tuoleja meiltä löytyy yhteensä neljä kappaletta, yksi tyttären työpöydän äärestä ja keittiöstä kaksin kappalein, erinomaisia löytöjä vitosen kappale!Pojan huoneessa asustelee sulassa sovussa läjäpäin legohahmoja ja rakennelmia, itse tehtyjä askarteluja sekä minun ja mieheni vanhoja leluja. Yllä olevan kuvan mustalla apinalla olen itse aikanani leikkinyt ja ensimmäisen kuvan Tammelantorin noutajan on äitini minulle ommellut. Vanerisen Ikean laatikoston päällä oleva purjevene taas on mieheni kouluaikoina puukäsityötunnilla veistelemä, joka on saanut jokunen vuosi sitten uuden purjeen. Aika mukava, että omia vanhoja leluja on säilynyt myös lapsillemme, niillä on kaikilla tarina taustallaan ja ne edelleen leikkeihin kelpaavat!

Ihana eskarilaisemme käveli juuri reippaana eskarista kotiin ja Runebergin päivän kunniaksi taidamme nyt ryhtyä leipomishommiin!

-Piia

10 kommenttia :

 1. Voi tuo ekan kuvan koirapehmo!! Mistä olet sen löytänyt? Lapsuudenkodissani on tuollainen, mutta aurinko on polttanut painatuksen todella himmeäksi. Melkoiset nostalgiasävärit sain kun bongasin koiran tuolta kuvasta :D Muutenkin kiva ja valoisa huone, tuolla saa varmasti monet jännät leikit aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirapehmon perään olen minäkin :). Täydellinen basset :).

   Poista
  2. Koira on tuo tekstissä mainitsemani Tammelantorin noutaja, jonka äitini on minulle aikoinaan tehnyt. Elikkäs semmoiset kolmisenkymmentä vuotta vanha kaveri, ihana kyllä edelleen! :)

   Poista
 2. Onpa kivan näköinen huone, valoisa ja rauhallinen tunnelma vaikka väriäkin löytyy.

  VastaaPoista
 3. Meilläkin oli juuri tuollainen koirapehmo lapsena. Ja on se vieläkin mummolassa, mutta keskeltä parsittuna, koska jonkun riidan yhteydessä revimme koirapolon melkein kahtia. :)
  Kivan raikas huone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parsittu on tätäkin poloa, häntä juuri ja juuri paikoillaan! :)

   Poista
 4. Ihanan näköistä, kodikasta <3

  VastaaPoista
 5. Huomenta! Rupesin lukemaan uudelleen näitä vanhoja juttuja. :) Silmä lepää näissä kauniissa ja seesteisissä kuvissa! Mukavaa alkanutta viikkoa sinne vauva-arkeen!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!