24.2.2016

KVINOAJUURESSALAATTI LEIVITETYLLÄ FETALLA


Sepä se jo otsikko kertoo, mistä tämän päiväinen herkkulounas koostui. Olen ollut alkuviikon kotosalla, sillä huonot yöunet ja siitä seurannut väsymys vaivaavat juuri nyt aikalailla ja työpaikan lounasravintolan valmiin pöydän sijaan on pitänyt keksiä kaapista syötävää myös lounaaksi.

Kotonta löytyy lähes aina juureksia, joista tänään paahdoin uunissa punajuuria ja porkkanoita salaattia varten, lisukkeeksi keitin kvinoa, joka on hyvä gluteeniton vaihtoehto couscousille. Jääkaapista löytyi myös pala fetaa, jonka leivitin ja paistoin vaihtelun vuoksi pannulla. Herkullista, kaunista ja samanaikaisesti myös helppoa ja suht nopeaakin eli juuri hyvä yhden hengen kotilounas.



Salaatin kanssa söin näitä ihania mantelijauhoista ja chiansiemenistä tehtyjä sämpylöitä. Suuri suositus tuolle reseptille, josta tuttava vinkkasi! Maku on erinomainen ja mikä parasta, ja gluteenittomille leivonnaisille harvinaisempaa, nämä säilyttävät pehmeytensä myös leivontaa seuraavana päivänä. Kannattaa testata, sekä salaattia että sämpylöitä!

-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!