24.3.2016

NEULOTTU LIUKUVÄRIVILTTI + OHJETämä liukuväriviltti osoittautui aikamoiseksi ikuisuusneuleeksi, mutta niin se vaan viimein valmistui! Ja ihanahan siitä tuli, vähän jopa ihampi kun uskalsin edes ajatella! Ja valmistumisajankohtakin oli mitä parhain, kyllä tämän alla kelpaa nyt äitiyslomalla torkkua!

Ajatus vilttiin lähti tästä Purl Sohon Gradient Cowlista, jonka neuloin reilu vuosi sitten ja ihastuin silloin aivan valtavasti tuohon liukuväriefektiin. Sittemmin huivi löysi uuden kodin ystäväni luota ja minä halusin puikoille jotain uuttaa, jossa voisin tuota liukuväriä toteuttaa. Ideana on neuloa kaksinkertaisella langalla ja vaihtaa raidan vaihdossa toinen langoista seuraavan raidan väriin ja niin edelleen, jolloin raidoitus ikäänkuin liukuu väristä toiseen.

Viltin värivalinta oli itsellenikin yllätys kun huomasin päätyneeni violetin sävyihin! Ettei ihan oman mukavuusalueen ulkopuolelle mennyt, päädyin liuttamaan värin tummasta violetista itselleni tyypillisempään harmaaseen ja lopputulos on minusta aikasta onnistunut!
Valmiilla viltillä on kokoa noin 130 * 160 cm. Viltti on neulottu helmineuleena ja lankana on Holst Garnin 100 % villaa oleva Supersoft kaksinkertaisena. Langan menekki on reilu kilo käsialasta riippuen. Viltissä raidat levenevät työn edetessä neljän kerroksen verran siten, että violettiraita on ohuin ja harmaa levein. 

Viltissä käytetyt sävyt ovat aubergine, magenta, peony, allium ja silvergray ja se on neulottu seuraavasti: luo  6 mm pyöröpuikolle 180 silmukkaa kaksinkertaisella langalla sävyssä aubergine ja neulo 26 krs. Vaihda tämän jälkeen toinen langoista sävyyn magenta ja neulo 30 krs. Vaihda tämän jälkeen aubergine sävyyn magenta ja neulo magenta + magenta yhdistelmällä 34 krs. Etene samaan tapaan siten, että kokonaisuudessaan työn lankaraitaparit ja kunkin raidan leveys ovat seuraavat:

1-raita: aubergine + aubergine, yhteensä 26 krs
2-raita: aubergine + magenta, yhteensä 30 krs
3-raita: magenta + magenta, yhteensä 34 krs
4-raita: magenta + peony, yhteensä 38 krs
5-raita: peony + peony, yhteensä 42 krs
6-raita: peony + allium , yhteensä 46 krs
7-raita: allium + allium, yhteensä 50 krs
8-raita: allium + silvergray, yhteensä 54 krs
9-raita: silvergray + silvergray, yhteensä 58 krs. 

Päättele viimeisen kierroksen jälkeen silmukat löyhästi. Valmiissa työssä on yhteensä 378 kierrosta.Tämä viltti taitaa olla yksi isoimmista neulomistani neuletöistä ja menee ehdottomasti suosikkieni joukkoon! Helmineule-liukuväriyhdistelmä on minusta aivan mahtava ja luulen, että ei kahta ilman kolmatta eli jotain uutta projektia tällä samalla tekniikalla täytyy jossain vaiheessa taas puikolle kehittää. Sitä ennen nautitaan pääsiäisestä, herkutellaan ja vähän myös torkutaan tämän ihanuuden alla!

Mukavaa kiirastorstaita toivotellen!
-Piia

25 kommenttia :

 1. Mielettömän hieno!!
  Ja helmineule on aina niin kaunista..
  Onnea ja auvoa peiton alle äitylille ja bebelle :)

  VastaaPoista
 2. Siis niin hienot värit!!! Kerrassaan upea! Jostain syystä violetti nostaa täälläkin päätään. Hassua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! <3 Violetti ei ole siis yhtään minun väri, mutta jotenkin se nyt silti kiehtoo! Ja kyllä tästä varmasti kivempi tuli kun jos ois vaan perusharmaamustavalkeatsydeemillä tehnyt! :)

   Poista
 3. Oooooh! Niin kaunis! Ihan olis minun näköinen, mutta neulominen - uhhuh. Ei yhtään mun juttu! :)) Liian hidasta liian kärsimättömälle. Mutta upea, upea, upea! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kehuista Annukka! <3 Itse lukeudun myös kärsimättömien joukkoon, joten ihan voi itsestä ylpeä olla, että tämän valmiiksi lopulta sain! :)

   Poista
 4. Upea!!! On siinä ollut neulomista, huh huh! Mutta niiiiin hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi!<3 Muutama silmukka siinä joo tuli neulottua! :D

   Poista
 5. Siitä tuli u-pe-a!! <3 Kyllä kannatti neuloa "muutama" kerros...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Siina! <3 Kyllä kannatti tosiaan! Lankoja hankkiessani en kyllä arvannut, että siitä näin iso sitten tulisi... :D

   Poista
 6. Kaunis, ihana viltti! Onnea ja terveyttä ja levollisia hetkiä! Ihan innostuin, osaan neuloa vain suoria kappaleita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! No mutta vilttihän on suora kappale eli eikun puikoille vaan! :)

   Poista
 7. Todella kaunis viltti, mutta voi huh, mikä urakka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Yleensä nämä isot urakat eivät ole minun juttuni, mutta olipahan hienoa saada tämä valmiiksi!

   Poista
 8. Todella upea ja mikä urakka! Oispa ihana, jos ois itelläki joskus aikaa ja sitkeyttä noin isoon vilttiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos An Ka! Silloin tällöin neuloen, hiljaa hyvää-systeemillä tämäkin lopulta valmistui!

   Poista
 9. Voi taivas miten kaunis ja mitkä värit!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Värit yllättivät tosiaan itsenikin, mutta onneksi positiivisesti! :)

   Poista
 10. Oijoi mikä viltti! Nostan hattua tästä neuletyöstä; siinä on muutama silmukka urakoitu. Niin on uniikki ja kaunis, ja varmasti riittää pitkään iloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos Sakru! Eiköhän tästä joku perintökalleus tule! :D :D :D

   Poista
 11. Onpa kaunis ja ihana blogi sulla muutenkin. Pitkästä aikaa löytyi uhana blogi, josta en oo ennen kuullutkaan. ❤

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!