6.1.2019

TAVOITTEENA TASAPAINO


Minulla ei ole ollut tapana tehdä uudenvuodenlupauksia. En aio tänäkään vuonna niitä tehdä, mutta olen ajatellut, että tälle vuodelle asettaisin tavoitteen. Tuo tavoite on tasapaino.

Työn ja perheen välissä oman itsensä jättää usein vähemmälle ja omista tarpeista on arjessa helpointa tinkiä. Tänä vuonna yritän löytää enemmän aikaa myös itselleni ja parempaa tasapainoa perheen, työn ja oman ajan välille. Omaan hyvinvointiin panostaminen ei varmasti ole perheeltä pois, mutta tämä on ehdottomasti asia, joka vaatii minulta opettelua. 

Olen mielelläni myös mukana monessa. Mukavista ja kiinnostavista asioista ja ehdotuksista on vaikea kieltäytyä. Välillä se olisi kuitenkin ihan paikallaan kiireen ja stressin välttämiseksi. Kieltäytymisen taito on tasapainon löytämistä sekin.Kodin sisustamisessa tavoitteena taas on tasapaino haluamisen ja tarpeen välillä. Sisustuslehdet ja some ovat pullollaan kauniita koteja, ihania esineitä ja upeita huonekaluja, materiaaleja ja värejä. Näihin on helppo ihastua, mutta todellista tarvetta uudelle tyynynpäälliselle, torkkupeitolle, kynttilänjalalle taikka tuikkukupille harvemmin on.

Viime vuosi oli jo hyvä askel tämän tasapainon löytämisessä ja tänä vuonna toivon pystyväni olemaan entistäkin harkitsevaisempi hankinnoissa kotiin.Toivon, että paremman tasapainon löytämisen kautta voin olla enemmän läsnä, vähemmän kiireinen, voida paremmin ja nauttia niistä oikeasti tärkeistä asioista. Aika ylevä ja haastava tavoite, myönnän, mutta toisaalta jotain sellaista mihin on ihan luonnollistakin pyrkiä. 

Huominen, loman jälkeinen paluu arkeen saattaa horjuttaa tasapainoa heti alkuunsa, mutta luotan siihen, että kun arki taas lähtee rullamaan, ei tämän tavoitteen saavuttaminen ole mahdotonta!

-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!