16.1.2019

MIKÄ MÄÄRÄÄ SOHVAN PAIKAN?


Meidän olohuoneestamme löytyy sohva sekä divaani, joista molemmista pidän kovasti. Pidän myös olohuoneen huonekalujen järjestyksestä, jossa sohva ja divaani ovat vastakkain, välissä on pieni matala sohvapöytäratkaisu ja kokonaisuus peittää näin mahdollisimman vähän ikkunoita ja metsämaisemaa. 

Sitten on televisio. Tv sijaitsee ikkunoiden vastaiselle seinällä, joka on ainoa paikka mihin sen voi sijoittaa. Itse katson hyvin vähän televisioita ja sen minkä katson, löhöän yleensä divaanissa. Viime aikoina on alkanut kuulumaan enemmän murinaa ja nurinaa sohvan sijoittelusta. Kun lapset pienempinä katselivat tv:tä pääasiassa lattialta käsin, ovat he pikkuhiljaa huomanneet sohvan olemassa olon ja mukavuuden.

Nykyinen sohvan sijoittelu ei ole ideaali tv:n katseluun tai pelikonsolilla pelaamiseen, myönnän, mutta sohvan sijoittaminen tv:tä kohti, ikkunoiden eteen ei oikein miellytä sekään. Ihanne tilanteessa meillä olisi tietenkin erillinen tv-huone ja olohuone olisi ainoastaan seurustelua varten, mutta lisää neliöitä ei ole tulossa, joten näillä on selvittävä.Koska kodin on oltava viihtyisä sen jokaiselle asukkaalle, olen pikkuhiljaa taipunut ajatukselle sohvan kääntämisestä ikkunoiden eteen. Ja kun lapset vielä haluavat viettää aikaa yhdessä sohvalla sen sijaan että kukin olisi omalla älylaitteellaan omassa huoneessaan, täytyy sitä tietenkin vaalia.

Itse sohvan kääntäminen on tottakai helppo homma, mutta siitä seuraava ketjureaktio ei ole ihan ongelmaton. Jos sohva käännetään, divaanille ei ole enää paikkaa ja tilaa olohuoneessa. Pelkkä sohva ei riitä istumapaikaksi viiden hengen perheelle eli lisätilaa tulee saada jostain muualta. Sohvamme on Adean sohva, johon voisimme hankkia lisäpalan ja tehdä sohvasta kulmasohvan. Tämä toisi lisää istumatilaa, mutta on minusta vähän raskas ratkaisu. Kulmasohva ei tarjoaisi jatkossa paljoakaan muunneltavuutta eikä olisi myöskään se pienen budjetin vaihtoehto jota toivon. Luulen, että erillinen nojatuoli olisi paras ja toimivin valinta ja ehkäpä sen kaveriksi rahi. 

Pienten sohvapöytien päällä olevalle Artekin Bell-valaisimelle tulisi sillekin uuden järjestyksen myötä löytää toinen paikka. Tuo vähän hassun matalalalla oleva valaisin on yksi suosikeistani ja se toimii mukavana tunnelman luojana. Uudesta paikasta ei ole mitään visioita, mutta ehkä sekin ajan myötä löytyisi. Ja sohvapöytäasia menisi sekin kenties uusiksi. Perus yksi asia johtaa toiseen -tilanne siis mahdollisesti tulossa.Mikä sitten lopulta määrää sen sohvan paikan? Meillä vaikuttaa siltä, että nykyisistä viihteen kulutuksen trendeistä ja suoratoistopalveluiden kasvavasta käytöstä huolimatta televisio on isossa roolissa kun olohuonettamme seuraavan kerran rymsteerataan ja sohvan paikkaa mietitään. Toisaalta, jos tv kerää perheen yhteen iltaisin, olen valmis tuolle ei niin sisutukselliselle kapistukselle antaamaan periksi ja kääntämään sohvaa sen yhdeksänkymmentä astetta. 

-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!