20.1.2019

ÄKILLISEEN MAKEANHIMOON


Olen yrittänyt vähentää taas makean syöntiä, joka pitkän sokerittoman vaiheen jälkeen on meinannut taas lipsua liiaksi. Sokeri kun on siitä ikävä kaveri, että sille kun antaa pikkusormen niin pian se on vienyt koko käden ja enemmänkin! Ihan täysin sokerittomaan ruokavalioon en ainakaan toistaiseksi ole ajatellut palavaani, mutta nykyisestä on mahdollisuus vähentää sen pienen napostelun verran, johon herkästi varsinkin väsyneenä ajautuu.

Silloin tällöin herkuttelu on minusta kuitenkin edelleen ihan ok ja sallittua. Tänään reippaan laskettelurinteessä vietetyn aamupäivän päätteeksi äkillisen makeanhimon taltuttamiseksi riitti helppo ja nopea mikroaaltouunissa tehtävä suklaakakku. Kaurajauhoilla ja kookossokerilla suklaakakusta saa ehkä hieman terveellisemmän version tai ainakin sen syöminen on silloin itselle hieman helpommin perusteltavissa."TERVEELLISEMPI" MIKROSUKLAAKAKKU (GLUTEENITON)


1/2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1/2 dl kookossokeria
2 rkl sokeritonta kaakaojauhetta
1/4 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
1/2 dl maitoa
2 rkl öljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon kananmuna, maito sekä öljy. Sekoita hyvin. Jaa taikina kahteen mikroaaltouunin kestävään kuppiin tai mukiin. Kuumenna mukeja mikrossa noin 2-3 minuutin ajan 800-900 W teholla mikrosta riippuen. Lopputuloksena viidessä minuutissa valmis herkku!

-Piia

2 kommenttia :

Kiitos kommentistasi!