9.4.2018

SEITSEMÄN VUOTTA VANHA AAMIAISKAAPPI

 
Omakotitalollemme tulee tämän vuoden lopussa ikää jo kahdeksan vuotta. Rakentaminen alkoi kutakuinkin näihin aikoihin tuolloin kahdeksan vuotta sitten ja paperilla olevat suunnitelmat talosta ja sisustuksesta alkoivat konkretisoitua.

Kahdeksassa vuodessa aika moni asia sisustuksen trendeissä ja pinnalla olevista jutuista ehtii muuttua. Vaikka moni valinta materiaalien suhteen voisi olla tänä päivänä erilainen, ovat valinnat tuolloin kahdeksan vuotta sitten kuitenkin olleet suhteellisen ajattomia ja niiden kanssa on ihan hyvä elää ja olla myös tänään.


Erityisesti keittiöissä on tapahtunut valtavasti sinä aikana kun olemme taloamme asuttaneet ja nyt suunniteltuna keittiö voisi näyttää erilaiselta kuin nykyinen keittiömme. Tänään saattaisin valita mattapintaiset kaapinovet korkeakiiltoisten sijaan, taso olisi todennäköisesti ohuempi ja liesituuletin olisi varmasti jotain muuta kuin katosta roikkuvaa mallia. Ehkä olisin yrittänyt puhua mieheni ympäri yläkaapittomaan keittiöön ja harkinnut integroituja jääkaappia ja pakastinta. Valkoinen, simppeli keittiömme on kuitenkin valoisa, kaappitilaa on riittävästi ja se on toimiva, mikä tietenkin on se pääasia eli edelleen oikein mainio kokonaisuus. 

Tuolloin kahdeksan vuotta sitten ei puhuttu aamiaiskaapeista, mutta olen erityisen tyytyväinen, että sellaisen keittiöömme jo silloin suunnittelimme. Muutamana viime vuonna keittiötrendien ykkösenä olleet aamiaiskaapit ovat usein varsin hulppeita laitoksia, jossa sisäosan materiaalit on valittu vähintäänkin yhtä huolella kun materiaalit muualle keittiöön. Aamiaiskaapit ovat myös varsin suuria ja ovet ovat yleensä sisäänliukuvia malleja.


 
Minulle keittiötä suunniteltaessa tärkeää oli, että saisin keittiöön erillisen tilan keittiön pienkodinkoneille, jotta niitä ei tarvitsisin säilyttää keittiötasolla. Oma aamiaiskaappimme onkin simppeli ja pieni, tavalliseen kaapinrunkoon tehty, mutta täyttää tarpeensa eli mahduttaa sisäänsä sekä kahvinkeittimen että leivänpaahtiminen. 

Kaapin sisään on asennettu sähköpistokkeet koneita varten ja keittiötason päähän sijoitetusta kaapista koneet on halutessaan mahdollista nostaa keittiötasolle käytön ajaksi. Oveksi kaappiin valittiin silloin paras mahdollinen saatavilla olevan vaihtoehto, joka oli nurkassa hyvin toimiva rulo-ovi.


 
Erilliseen kaappiin sijoitettuna pienkodinkoneet vapauttavat tilaa keittiötasolta työtilaksi ja toki myös esteetikolle mieluisille purkeille ja purnukoille. Ratkaisu on osoittautunut seitsemän vuoden kokemuksella erinomaisen toimivaksi ja vaikka joitakin muita asioita keittiössä voisinkin muuttaa, aamiaiskaapista en luopuisi.

-Piia

4 kommenttia :

 1. Teidän keittiössä paljon hääränneenä voin todeta, että aamiaiskaappi on ihan mahtava! Olen ollut siitä kade alusta saakka :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minusta taas on mahtavaa aina kun sinä meidän keittiössä hääräät! <3

   Poista
 2. Mistä tuo aamiaiskaappi/rulo-ovi on hankittu? Todella näppäränoloinen ratkaisu!👌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiö on aikanaan hankittu Keittiömaailmasta, mutta tarkempia speksejä en osaa siitä valitettavasti sanoa. Ja näppärä on kyllä ollut käytössäkin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!