19.11.2016

SISUSTUSSUUNNITELMIA VAUVAN HUONEESEEN

 
Ajatukset vauvan oman huoneen sisustuksesta alkavat pikku hiljaa kirkastua. Aiemminkin olen jo kertonut, että meidän vanhempien nykyisestä makuuhuoneesta tulee tässä jossain vaiheessa vauvan oma huone ja me vanhemmat muutamme nykyiseen vierashuoneeseen. Vieraiden majoittaminen hoidetaan tämän jälkeen vauvan huoneessa, sillä se on makuuhuoneistamme isoin ja sinne mahtuu myös vierasvuoteena toimiva futonsohva. Perheen pienin on vieraiden kyläillessä myös helpoin siirtää toisaalle nukkumaan.

Vauvalla on jo monia ihania juttuja, jotka tulevat olemaan olennainen osa huoneen sisustusta. Kummilahjaksi saatu Matti Pikkujämsän kuvitus jäniksestä ja siilistä löytyy seinältä jo nyt, tekemäni elefanttimobile saa jatkaa vauvan viihdyttämistä sängyn yläpuolella ja lahjaksi saatu hauska maatuska pääsee pian leikkeihin.  Huoneesta tulee löytymään toki myös asukkaan omat jalanjäljet, jotka nekin on muuten noella painettu!


Tarkoituksena on tapetoida huoneen päätyseinä ja tapettipähkäily on juuri nyt kuumimmillaan. Olen aivan ihastunut Boråstapeterin Wonderland-mallistoon, josta löytyy useampikin vaihtoehto, jonka seinälle kelpuuttaisin! Hain eilen paikallisesta Rautiasta tapettikirjan viikonlopuksi kotiin, jotta pääsin mallaamaan tapetteja huoneessa.  

Rävdunge oli pitkään suosikkini, mutta keltainen osoittautui livenä kuitenkin ehkä liian kirkkaaksi omaan makuuni. Tällä hetkellä loppusuoralla on Hoppmosse tapetti, jossa ihana pieni possu seikkailee kukkien keskellä. Valkopohjainen Hoppmosse oli kuvien perusteella ykkösvaihtoehto, mutta haettuani tapettikirjan kotiin, mustapohjainen osoittautui niin upeaksi, että nyt en enää olekaan varma kumpi valita. Onneksi molempi parempi ja ainahan voi ratkaista vaikka kolikkoa heittämällä! 

Suurempia hankintoja ei huoneeseen huonekalujen osalta tarvitse tehdä, kotoa jo löytyviä sijoitellaan uudestaan jos tarve vaatii. Tarvittaessa hankitaan myös jotain hyllyä seinälle ja kivoja säkkejä tai muita sellaisia lelusäilytystä varten, katsotaan pikkuhiljaa miten tila muodostuu. Arvatenkin sormet jo syyhyävät päästä remonttiin ja huoneiden vaihtoon, mutta voi olla, että joudun odottamaan joulun jälkeiseen aikaan. Kuinkahan sitä malttaa...

-Piia

6 kommenttia :

 1. Oo vau kuinka hienot nuo jalat noella painettuina! Pakko kokeilla samaa! Suojasitko jalat jotenkin vai kuinka homma onnistui? Ihania juttuja tulossa vauvan huoneeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalat onnistui noella loistavasti! Emme suojanneet jalkoja mitenkään, ihan vaan töpötimme nokea jaloille ja painoimme pahville. Puhdistaminen oli ehkä vähän haastavampaa kuin maalin puhdistaminen, mutta pinta joka noealla tulee on todella kaunis ja mattamainen ja noki toistaa jalan pintaa todella hyvin.

   Poista
 2. Ihana tuosta tulee <3 Tapetin valinta on kyllä kamalan vaikeaa, liikaa hyviä vaihtoehtoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luulen kanssa, että ihana tulee! <3 Vaihtoehtoja kyllä tapeteissa riittää! Minulla oli hyvin vanha ajatus mitä haluan, joten kovin monesta ei onneksi tällä kertaa tarvinnut valita ja lopputulokseenkin jo päästiin ja tapetti on pistetty tilaukseen! Iiik! :)

   Poista
 3. en oo kuullutkaan moisesta nokipainannasta. pitääkin kokeilla kun on ollut tässä jo pitkään työn alla ottaa meidän 1 vuotiaasta jalka ja käsikuvat raameihin. mulla myös sormet syyhyää kun pitäisi alkaa muuttohommiin et lapsi sais oman leikkihuoneen. Meillä se vaatii kolmen huoneen muutoksen päikseen. ei ainakaan lopu hetkeen blogiaiheet kun alkaa niitä sisustamaan uusiksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli minunkin ensimmäinen kerta kun tätä kokeilin!

   Me selviämme yhtä huonetta vähemmällä, mutta kyllä kahden huoneen remonttissakin aikaa saa kulumaan eli jaksamista kolmen huoneen kanssa! Kunhan vaan pääsisi hommaan jo käsiksi, millään ei meinaisi malttaa odottaa! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!