9.11.2016

LATTIATYYNYN UUSI TULEMINEN

  Olohuoneemme lattialla on ollut muutaman vuoden ajan iso lattiatyyny, joka on erityisesti lasten lempipaikka istuskella. Päällystin ison lattiatyynyn tuolloin pari vuotta sitten pellavakankaalla, johon olin ommellut kaarikuviota ja viimeistellyt tyynyn nahkavyöstä tehdyillä kantokahvoilla (näkyy esimerkiksi täällä).

Valkoinen lattiatyyny tietenkin likaantuu käytössä ja jossain vaiheessa tuon kaarikuvioisen tyynyn oli aika mennä pesukoneeseen. No arvatenkin se oli virhe. Nahkaiset kantokahvat laskivat armottomasti väriä ja eihän siitä enää käyttökelpoiseksi ollut. Tämän jälkeen tyyny oli jonkin aikaa varastossa kunnes sitä kaipailtiin taas olohuoneeseen. Tämä tarkoitti uuden päällisen tekemistä.

Ensimmäinen ajatukseni oli neuloa tyynynpäällinen oikein paksusta langasta ja tätä työtä jo aloitinkin. Törmäsin kuitenkin instagramissa kuvaan suuresta lattiatyynystä, joka oli muutamasta isosta tilkusta tehty ja innoistuin siitä niin, että suunnitelma meni uusiksi. 


 
Päädyin siis jälleen ompelemaan pellavaisen päällisen, mutta tällä kertaa hieman erilaisen. En halunnut nyt erillisiä reunoja, vaan tein tyynystä ihan perinteisen tyynyn muotoisen ompelemalla sen kahdesta kappaleesta. Pohjakappale on yksivärinen ja pohjapuolelle laitoin vetoketjun. Päällispuoli koostuu neljästä palasta, joista yksi on neulottu. Sain siis tyynyyn kuitenkin aluperin suunnittelemaani neulottua pintaa, tosin eri langasta ja vain tilkun verran, mutta tähän versioon se on juuri sopivasti.


Tekeminen otti aikansa, mutta tälläkin kertaa lopputulos palkitsee ja tyynystä tuli todella kaunis. Neulottu tilkku tuo kivaa tekstuuria ja materiaalina pellava toimii aina. Tosin en tainnut ensimmäisen lattiatyynyn pesu-fiaskosta paljon oppia, sillä luulen, ettei tämäkään yhdistelmä ehkä pesukoneessa se paras mahdollinen ole, mutta ainahan voi nyrkkipyykätä. Muuten kyllä oikein onnistunut comeback, nyt ehkä jopa parempi kuin ennen!

-Piia

10 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Tuo Domus on kyllä valtavan kaunis, paras löytö ikinä!

   Poista
 2. Tosi kaunis tyyny ja hauska idea! Minulla on vanhaa kaunista säkkikangasta odottamassa, että teen lattiatyynyn uuteen kotiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! :) Säkkikangas varmasti toimii hyvin ja on kestävä materiaali!

   Poista
 3. On kyllä tosi onnistunut versio, kauniit sävyt ja tuo neuletilkku tekee siitä erityisen kauniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! <3 Sävyt osuivat kyllä todella nappiin ja tuo tilkku on piste iin päälle, siitä kiitokset ystävälle joka sitä ehdotti! :)

   Poista
 4. Oi miten hienon olet ehtinyt ompelemaan ja vielä niin ettei vauva herää ompelukoneen ääneen! Minulla olisi sinulle haaste blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, meillä kaikki lapset ovat kai niin tottuneita ompelukoneen ääneen etteivät siitä häiriinny ja vauva tykkää myös istua sitterissä ja katsoa kun ompelen, oppia jo pienestä alkaen! :)
   Ja kiitos haasteesta, yritän siihen vastata! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!