9.2.2016

LASKIAISPANNUKAKUT



Laskiaispullien sijaan meillä on herkuteltu tänään laskiaispannukakuilla. Laskiaispullia on tullut tehtyä jo muutamaan otteeseen laskiaista odotellessa, joten tänään halusin kokeilla jotain muuta. Pullat korvattiin amerikkalaistyylisillä pannukakuilla, jotka täytettiin perinteiseen tapaan kermavaahdolla ja sillä ainoalla oikealla vaihtoehdolla eli hillolla. Hyvältä maistui välipalaksi kaakaon kera, vaikka mäenlaskuun ei tällä vesikelillä päästykään. 


pannukakut (gluteeniton)

2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl maissijauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl maitoa
1 kananmuna
n. 25 g sulatettua voita

Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito. Sekoita kuivat aineet ja sokerit keskenään ja lisää munamaitoseokseen. Sekoita joukkoon lopuksi sulatettu voi. Kuumenna paistinpannu ja paista pannukakut pienen voinokareen kanssa molemmilta puolilta kauniin kullanruskeaksi. Taikina on perinteistä lettutaikinaa paksumpaa ja pienet letut onnistuvat hyvin isollakin pannulla jos sinäkään et omista lettupannua kuten ei allekirjoittanutkaan. Yhteen pieneen lettuun menee noin ruokalusikallinen taikinaa. 



Tällä ohjeella tulee hyvää ja herkullista ja hyvin ennättää vielä vaikka iltapalaksi! Pitkiä pellavia ja hyvää laskiaista!

-Piia

2 kommenttia :

  1. Toihan olikin hyvä idea, miks ne aina pitää olla pullia. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että löysit blogiini! Ja täytyypä tulla kurkistamaan sinun kujallesi! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!