31.12.2015

KATSE MENNEESEEN - VUOSI 2015


Jouluinen, tietokoneeton loma vierähti vähän suunniteltua pidemmäksi ja yhtäkkiä eletäänkin jo vuoden viimeistä päivää! Ensi ajatukseni nyt taakse jäävästä vuodesta oli, että sellainen ihan perusvuosi, mutta tarkemmin ajateltuna vuoteen mahtui paljon isoja juttuja, päätökseen saatettuja asioita ja lupauksia tulevasta. 

Eikä vähäisempänä kuluneen vuoden jutuista ole tämän oman uuden blogin pystyyn laittaminen kesäkuun lopulla, jolloin kirjoitin pilkkeitä-blogin ensimmäisen postauksen (UUSI ALKU). Ajatus omasta blogista yli kuuden, yhdessä ystävän kanssa kirjoitetun blogivuoden jälkeen, oli pyörinyt mielessäni pitkään. Päätös omilleen ryhtymisestä ei ollut helppo tehdä, mutta olen iloinen, että pilkkeitä-blogi syntyi. Vaikka takana on vasta puoli vuotta, tuntuu, että sen pitikin mennä juuri näin ja nyt olikin erityisen mukava kurkata mitä kaikkea tähän ensimmäiseen blogi(puoleen)vuoteen on mahtunut. Vaikka kesä ei säiden puolesta ollutkaan se paras mahdollinen, tuntuu kesä maalla kesältä säässä kun säässä! Maalla tehtiin tänäkin kesänä pientä pintaremonttia, tällä kertaa vintissä (VINTILLÄ)  sekä toisessa kammereista (KESÄMUISTOJA MAALTA). Maalla vietettiin myös ihanat kesäkemut (KESÄKEMUILLARYIJYT RIVISSÄ) pienellä blogiporukalla, jotka toivottavasti saavat jatkoa myös ensi kesänä!Kotona järjestys vaihtui vuoden myötä tasaiseen tahtiin olohuoneessa (VAIHTELUAKOOLOHUONEEN UUSI JÄRJESTYS)  ja sohvat siirtyivät huoneessa puolelta toiselle, enkä epäilisi, etteikö sama jatkuisi myös ensi vuonna! Lokakuussa luettiin jännityksellä Avotakkaa (OMAA AIKAA JA YKSI LEHTIJUTTU ), jossa oli keväällä kuvattu juttu kodistamme.Vuoteen on mahtunut tottakai myös paljon käsitöitä ja askarteluja, joista yllä muutama. Ihan aiempien vuosien tahtiin eivät puikot tänä vuonna heiluneet, mikä johtui viimeinkin loppuun saatettujen opintojen viemästä ajasta ja vihdoin suoritetusta diplomi-insinöörin tutkinnosta, mutta ehkä ensi vuonna sitten sitäkin ahkerammin! (EUKALYPTUSKRANSSI, MUSTAVALKEAA, VILLAPAITARAKKAUS, PIRISTYSTÄ PÄREKORIIN)Isoimpia sisustuksellisia muutoksia vuoden aikana kokivat aula ja työhuone, jossa tauluja aseteltiin uuteen uskoon useammankin kerran (TYÖHUONEESSA TAPAHTUU ja TYÖHUONE JA PIILOPIRTTI). Erityisesti aulan uuteen ilmeeseen olen ollut tyytyväinen (AULASSA). Muutoksesta pitävälle huonekalut, jotka sopivat useampaankin huoneeseen, ovat kyllä iso onni!Myös monenlaisia ruokia, kakkuja ja leivonnaisia on tullut jälleen tehtyä laidasta laitaan! Kuten joulukuun alussa kirjoittelin (ASIAN VIERESTÄ), olen saanut krooniseen vatsasairauteeni helpotusta gluteenittomasta ruokavaliosta ja yhteinen nimittäjä kaikille blogista löytyville resepteille onkin gluteenittomuus. Yllä kuvissa muutama suosikkini kuluneelta vuodelta. (JOULLUKAKKU, LEHTIKAALI-TOMAATTIPASTASYYSSOPPAA-PUNAJUURIKEITTO, MAIDOTON JA GLUTEENITON SUKLAAKAKKU)Vuoden isoimmat asiat liittyivät lapsiin. Tytär aloitti syksyllä koulun (EKALUOKKALAISEN HUONEESSA) ja poika eskarin. Syksyllä saimme myös positiivisia uutisia, joista kerroin joulukuussa (PIENIÄ JUTTUJA-ISOJA UUTISIA). Nämä pienet isot uutiset tulevat varmasti olemaan se ensi vuoden isoin juttu!  

Ei siis mikään perusvuosi sittenkään, vaan ihana muistorikas vuosi, johon mahtuu paljon ihanaa ja iloista ja josta on hyvä jatkaa seuraavaan! Hyvää uutta vuotta siis meille kaikille! 

-Piia

9 kommenttia :

 1. Onneksi perus"tylsä" vuosi jaksaa kuitenkin loppujen lopuksi yllättää :) Ihania kuvia ja ihanaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 2. Onneksi perus"tylsä" vuosi jaksaa kuitenkin loppujen lopuksi yllättää :) Ihania kuvia ja ihanaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja perus on kuitenkin yleensä aina sitten lopulta se paras! :)

   Poista
 3. Kauniita kuvia ja mukavia muistoja:-) Löysin tämän blogisi vasta hiljattain, vaikka edellistä seurailinkin, joten pitääkin perehtyä tähän yhteenvetoon ihan ajan kanssa. Ihanaa uutta vuotta koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna ja mukava, että löysit tännekin! Hyvää alkanutta vuotta sinulle! <3

   Poista
 4. Ihastuin kauniiseen blogiisi kertaheitolla. Hyvää uutta vuotta ja toivottavasti uusi vuosi tuo tullessaan taas upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Teresa, ihanaa alkanutta vuotta sinullekin! <3

   Poista
 5. Kivoja juttuja sun vuodessa. On ollut ilo seurata. Kiitos myös noista resepteistä, testattu on useempaa, viimeisimpänä joullukakkua (se porkkanakakun kuorrute passas oikein hyvin päälle ;) ) Onnellista tulevaa vuotta. Jään odottelemaan erityisesti vauvauutisia ja -aiheisia postauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella mukava kuulla ja hienoa, että resepteistä on ollut iloa! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!