8.9.2019

OMENAPIIRAKKA KOOKOKSELLA JA VALKOSUKLAALLA


Olen leiponut paljon herkullisia piirakoita ja kakkuja, mutta tämä omenapiirakka meni kyllä heittämällä top3seen ellei jopa ihan kärkipaikalle! Löysin Maku-lehdestä reseptin, josta sovelsin oman version ja voi jösses miten hyvää siitä tuli. Tätä syötiin eilen kilpaa koko perheen voimin ja harvoin on joku herkku huvennut niin nopeasti kuin tämä piirakka. 

Kookoksella ja valkosuklaalla höystetty omenapiirakka on ihanan tahmea ja sopivan makea. Maistuu herkulta hieman lämpimänä, mutta toimii täydellisesti vielä seuraavanakin päivänä. Jos siis sitä seuraavalle päivälle sattuu jäämään. Reseptikään ei suurempia kokkaustaitoja vaadi, sulatuksen ja sekoituksen kun hallitsee niin hyvää tulee.




OMENAPIIRAKKA KOOKOKSELLA JA VALKOSUKLAALLA (GLUTEENITON)


150 g voita tai leivontamargariinia
100 g valkosuklaata
1 tölkki kondensoitua kookosmaitoa
0,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1,5 dl kaurahiutaleita
2 dl kaurajauhoja
1 dl kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 tl kanelia
4-5 omenaa
(mustaherukoita)

Sulata voi ja valkosuklaa liedellä vesihauteessa. Mikäli haluat piirakasta maidottoman, käytä maidotonta valkosuklaata ja maidotonta leivontamargariinia. Vatkaa hieman jäähtyneen voi-suklaa-seokseen sekaan kondensoitu kookosmaito, sokeri ja kananmunat.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa vähitellen taikinan joukkoon. Kuori ja pilko omenat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita omenakuutiot varovasti muun taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan, jonka pohja on peitetty leivinpaperilla, minulla oli käytössä halkaisijaltaan 24 cm oleva vuoka.

Alkuperäisessä reseptissä taikinan päälle ripoteltiin vielä mustaherukoita ja minäkin näitä käytin kun sattui sopivasti jääkaapissa olemaan, mutta mielestäni pärjää kyllä hyvin ilman.

Paista 180 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia ja anna jäähtyä hetki, jos maltat, aina seuraavaan päivään saakka. 

Monet omenapiirakat tuppaavat jäädä vähän kuiviksi, mutta sitä tämä ei todellakaan ole. Tämä piirakka ei tarvitse myöskään kaveriksi vaniljakastiketta tai jäätelöä tai muuta lisuketta, on juuri täydellinen ihan sellaisenaan!

Omenoiden sijaan piirakkaan sopii varmasti mikä tahansa hapan hedelmä tai marja ja ajattelinkin testata seuraavaksi piirakan puolukalla, nousee jo vesi kielelle pelkästä ajatuksesta!

-Piia


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!