11.9.2019

HABITARE 2019

Syksy ja niin myös  Habitare on täällä taas. Vuoden ykköstapahtuma sisustuksen saralla tarjoaa jälleen ideoita, elämyksiä ja inspiraatiota viiden päivän ajan jokaiselle sisustuksen ystävälle. 

Tämän vuoden Habitare on rakentunut Mindspaces – Mielen tiloja -teeman ympärille, jossa tilaratkaisujen, materiaalien, värien, tuoksujen, valaistuksen ja esineistön keinoin luodaan tunnetiloja ja niiden ajatellaan palvelevan elämän erilaisia tarpeita. Vaikka teema itselleni vähän irralliseksi jääkin, ovat erityisesti erilaiset materiaalit ja värit sekä esineistö tämän vuoden Habitaressa voimakkaasti läsnä ja nähtävissä muun muassa Bo LKVn, Adean, Asun-lehden ja Hakolan osastoilla. 

Tämän vuoden Habitare oli minun silmääni myös erityisen värikäs. Vaikka neutraali skandinaavinen värimaailma oli sekin edustettuna, oli värien käyttö virkistävän rohkeaa. Väreistä esiin nousivat erityisesti violetti, jota löytyi muun muassa Finarten osastolta, Skannon sähkönsininen näkyi kauas ja Signals trendinäyttely oli jo tuttuuntapaan runsas ja rohkea niin värien kuin sisustuksenkin osalta.

Runsaus näkyi myös erilaisissa asetelmissa. Useista erilaisista esineistä koostuvien asetelmien rinnalla oli asetelmia samankaltaisista esineistä, joista muodostui yllättävänkin mielenkiintoisia kokonaisuuksia. Runsautta ja väriä oli myös erilaisissa rönsyävissä kukkakimpuissa, joita oli edellisiltä vuosilta tuttujen heinien ja kaislojen joukossa huomattavan paljon. 

Parasta antia Habitaressa minulle tarjoili The Block, jossa on esillä kiinnostavien uusien muotoilijoiden tuotteita. Erityisesti Laura Itkosen taidokkaat pienesineet ja upeat keraamisen seinäkoristeet veivät sydämeni! Myös UU Marketin värikkäät keramiikka- ja lasityöt sekä Milla Vaahteran mobilet olivat erityisen inspiroivia. Isoimpien toimijoiden osastoista upeasti uudelleen ajateltu ja innovatiivisin osasto oli Tarkettilla, jonka iQ Surface oli tuotu hienosti esiin installaation keinoin.

Kaikkinensa jälleen inspiroivaa ja ajatuksia herättävää! Tätä ja paljon muuta esillä siis Helsingin messukeskuksessa sunnuntaihin 15.9.2019 saakka. 

-Piia

Ps. Jos olisin ennustaja, ennustaisin, että viherkasvisaralla seuravaa kova juttu on japaninvaahtera.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!