7.4.2019

SYÖMÄÄN! yhteistyössä  Syömään! -tapahtuma

Viikon päästä lauantaina, 13.4.2019 vietetään Jyväskylässä toistamiseen  Syömään! -tapahtumaa, päivää jolloin erityisesti lapset ovat tervetulleita syömään ja nauttimaan lukuisiin tapahtumassa mukana oleviin ravintoloihin. 

Syömään! -tapahtuman ajatuksena on, että lapset ansaitsevat hyvää ruokaa siinä missä me aikuisetkin. Tapahtumalla halutaan madaltaa lapsiperheiden kynnystä tutustua kaupungin ravintolatarjontaan, rohkaista kokeilemaan uusia ravintoloita ja maistamaan uusia makuja.Perheemme sai kutsun tutustua ennakkoon yhteen tapahtumassa mukana olevaan ravintolaan.  Ruoka- ja ravintolakulttuurin opettaminen lapsille on osa lasten ruokakasvatusta, tapa opettaa lapsille positiivista suhtautumista ruokaan ja rikastuttaa lasten ruokakokemuksia ja juuri tämän vuoksi otimme kutsun ilolla vastaan ja vierailimme viime tiistaina Jyväskylän yläkaupungilla sijaitsevassa  Ravintola Sohwissa

Sohwilla on pitkät perinteet Jyväskylän ravintolakulttuurissa. Yläkaupungin olohuoneena tunnettu Sohwi on perustettu ja toiminut samalla paikalla Seminaarikadun ja Vaasankadun kulmassa vuodesta 1968 alkaen. Sohwi on tunnettu rennosta fiiliksestä, rockhenkisyydestä ja hyvästä ruuasta, josta löytyy myös useita vegaanisia vaihtoehtoja. Itselleni Sohwi on profiloitunut aikuisille suunnattuna ravintolana, jossa itse olen käynyt enemmän istumassa iltaa ystävien kanssa kun syömässä. Mielenkiinnolla siis menimme katsomaan mitä Sohwilla on tarjota lapsiasiakkaille.Sohwin rento ilmapiiri on omiaan ottamaan vastaan lapsiasiakkaat. Minulle on tärkeää, että lapsi saa olla lapsi myös ravintolassa ja kun tunnelma välittyy ystävällisenä ja avoimena kuten Sohwissa, on siellä jokaisen perheenjäsenen helppo olla. 

Sohwissa ei ole erillistä ruokalistaa lapsille. Suurin osa ruokalistan annoksista on mahdollista tilata lapsille puolta pienempänä puoleen hintaan. Lapset otetaankin Sohwissa huomioon yhdenvertaisina asiakkaina aikuisten kanssa ja tämä on minusta hieno asia.Juuri uudistuneella ruokalistalla on monipuolinen valikoima annoksia, joista jokainen löytää varmasti itselleen sopivaa syötävää. Pitkän harkinnan jälkeen koululaiset valitsivat listalta itselleen mehevät burgerit ja kohta kolmevuotias nautti herkullisesta béarnaisekanasta.

Jälkiruuaksi lapsille maistui jyväskyläisen  Art Gelaton suussa sulavat artesaanijäätelöt ja sorbetit. Makuina mansikka, vanilja ja hedelmäturkinpippuri todettiin kaikki superherkullisiksi! Pienet lusikat eksyivät myös minun syömääni chiavanukkaseen, joka on yksi kevään sesonkilistan annoksista, yksi parhaista koskaan syömistäni jälkiruuista, taivaallisen hyvää!Koululaiset arvioivat ruuan olleen viis kautta viis eli erinomaista. Erityismaininnan sai Beast Burgerin jalapenohillo, joka oli syöjänsä mukaan sairaan hyvää! Ravintolan ilmapiirin koululaiset analysoivat olevan boheemi.

Kohta kolmevuotiaan ruoka-annoksen rucola luovutettiin äidille, kun taas jälkiruuan päällä ollut vohveli syötiin myös isän annoksesta. Häntä ilahduttivat erityisesti ikkunan ohi ajavat bussit, jotka riittivät viihdyttämään koko parituntisen ravintolavierailun ajan.Meillä aikuisilla on tärkeä rooli lasten ruokatottumusten kehityksessä ja näitä kehitetään myös yhteisillä ravintolavierailuilla. Ravintolassa maistetut uudet maut ja uudet ruuat monipuolistavat lasten ruokakokemuksia. Samalla voidaan myös opetella yhdessä ravintolassa käyttäytymistä, toisten ruokailijoiden huomioon ottamista ja kiireetöntä seurustelua ilman keskeytyksiä.

Ensi lauantaina kaikki tämä on tehty varsin helpoksi niin Sohwissa kuin kolmessatoista muussa jyväskyläläisessä ravintolassa. Suosittelenkin lämmöllä etsimään joukosta omalle perheelle sopivan ravintolan, tekemään pöytävarauksen ja huudahtamaan ensi lauantaina että Syömään!

-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!