20.5.2017

VIHDOIN VIHERTÄÄ

  Ja niinhän se sitten joutui, se kesäsää! Ainakin muutaman päivän ajaksi, joten ilo irti näistä jokaisesta lämpimästä hetkestä. Meillä se on tarkoittanut terassien laittoa kohti kesäkuntoa ja kassikaupalla vihreitä ostoksia. 

Vaikka vähän ehkä aikaisessa olen, en malttanut olla ostamatta  pikkuterassia varten viime vuotiseen tapaan jo muutamia yrttejä. Varsinaiset kesäkukat jätin vielä kauppaan, mutta muutaman ei kukkivan jo hankin, joista erityisesti ihastuin tuohon violettiin koristebataattiin. 


  Kasvimaata varten kassista löytyy perunaa, sipulia, avomaankurkkua, kesäkurpitsaa ja lehtikaalia. Täytyy toivoa, että nuo taimet kestävät harson alla vaikka yöt vielä kylminä taitavatkin jatkua. 

Vihreiden ostoston lisäksi luontokin alkaa viimein vihertää myös näillä leveysasteilla. Pienet hiirenkorvat näkyvät kaikkialla ja kevätesikko kukkii perennapenkissä! Luulen, että muutaman päivän sisään kaikkialle leviää se ihana ja ainutlaatuinen kevään ensivihreä, joka joka vuosi hämmästyttää kauneudellaan.

-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!