7.5.2017

KOULULAISEN HUONEEN UUSI TYÖPÖYTÄ JA ILME

  Esikoisemme, ensi syksyllä jo kolmannelle luokalle menevä reipas koululainen on jo pidempää ollut isomman työpöydän tarpeessa. Hän on kova piirtämään ja edellisellä työpöydällä tilaa piirusteluun ja askarteluun on ollut auttamattoman vähän.

Uuden työpöydän myötä tarjoutui hyvä tilaisuus päivittää huoneen ilmettä myös muilta osin ja pienillä jutuilla huone näyttää nyt ihan uudelta! 


  Alunperin olin ajatellut huoneeseen jonkinlaista kiinteää, seinään kiinnitettävää pöytää. Entisen työpöydän alla olleet Ikean pukkijalat olivat ihan hyvät, mutta pienen levyn kanssa ne tuntuivat vievän kaiken jalkatilan pöydän alta. Tavoitteena oli myös pienen budjetin ratkaisu ja liimapuulevy oli ensimmäinen vaihtoehto, jota pöytälevyä varten ajattelimme. 

Kuten usein, suunnitelmat kuitenkin muuttuvat matkalla. Mietimme, haluammeko pöydän, jota taas muutaman vuoden päästä olemme uusimmassa vaiko ratkaisun, joka tulee todennäköisesti toimimaan niin kauan kun koulupöydälle on tarvetta ja valitsimme jälkimmäisen. 

Liimapuulevyn sijaan päädyimmekin IKI-levyyn. Vaikkakin IKI-levy on liimapuulevyyn verrattuna huomattavasti kalliimpi ratkaisu, on se paitsi aikaa, myös erinomaisesti kulutusta kestävä materiaali ja koivuvanerireunaisena todella kaunis. 

Hankimme IKI-levyn työpöytää varten haapamäkeläiseltä  Tälli Oyltä. Ajatuksena oli, että pöydän ääreen mahtuisi hyvin kaverinkin kanssa, joten kokoa sai olla niin paljon kun huoneeseen järkevästi mahtuisi ja päädyimme tilaamaan 160 x 60 cm levyn*.  Isomman pöytälevyn kanssa pukkijalatkaan eivät tuntuneet enää niin ahtailta ja näin päädyimme unohtamaan seinäkiinnitteisyyden ja hyödyntämään jo olemassa olevat jalat. Lopputuloksena saatiin toimiva, tukeva ja tilava pöytä!


 
Huoneessa aiemmin ollut kirjahylly siirrettiin  pikkusiskon huoneeseen, joten uudelle hyllyllekin oli tarvetta. Tähän tarkoitukseen halusin jotain yksinkertaista ja uuteen työpöytään sopivaa. Hyllyä varten hankimme pöytälevyn mittaisen vanerilevyn, jonka kiinnittämistä varten ostin House Doctorin Apart hyllynkannattimet. Kun osa kirjoista oli siirtynyt pikkusiskon huoneeseen, mahtuu pitkälle hyllylle luetuimmat kirjat sekä ne muutamat tärkeät pikkutilpehöörit. 

Pieni jakkara työpöydän ääreen ostettiin Ikealta ja sen kannen maalasin omalla sekoituksella kaapista löytyneitä maaleja. Nyt löytyy sitten kaverillekin istuin pöydän äärestä.

Uuden työpöydän lisäksi päivitystä huoneeseen saatiin vaihtamalla verho Marimekon vaaleanpunaisesta Satula-kankaisesta kaapista löytyneeseen Marimekon raikkaan valkoiseen Kaivoon. 

Myös kauan kaivattu lukuvalo löytyy nyt sängyn vierestä. Aikaisemmin vanhempien makuuhuoneessa ollut  Himmeen Filly seinävalaisin ei löytänyt paikkaa uudesta makuuhuoneesta ja se annettiin esikoisen käyttöön.


koululaisen huone ennen


koululaisen huone nyt

Pienillä muutoksilla ja vain muutamilla uusilla hankinnoilla huoneen ilme muuttui kummasti! Uusi työpöytä on osoittautunut erittäin onnistuneeksi ja mikä tärkeintä, käyttäjän tarpeet täyttäväksi. Minusta kaikkinensa ihana, valoisa ja yhdeksän vuotiaalle oikein sopiva huone!

-Piia

*IKI-levystä saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!