14.2.2017

VADELMAMUFFINIT YSTÄVÄLLE

Ystävänpäivän kunniaksi oli tarkoitus askarrella jotain pientä ja ihanaa ystäville. Oli tarkoitus kirjoittaa kortti ja pistää se postiin. No sitten tuli kaikenlaista, en ennättänyt noista mitään. Mutta sellaista se elämä välillä on, eikä se mitään, ystävät ymmärtävät. Ja ehkä ilahdutan ystäviä kortilla joku toinen päivä, silloin se vasta yllätys onkin! Tänään lähetän virtuaalisia haleja ja pusuja sekä kuvia herkullisista vadelmamuffineista, joita syödään seuraavalla kerralla kun tavataan!



Inspiraatio muffineihin löytyi Vanelja-blogista, joka on ehtymätön aarreaitta vähäsokerisille tai kokonaan sokerittomille herkuille. Muokkasin hieman blogista löytyvää banoffee-muffini reseptiä ja tein raikkaan vadelmaisen version. Resepti on gluteeniton ja sokeriton ja onnistuu myös maidottomana.

vadelmamuffinit

muffinit
1 1/2 banaania
1 rkl sokeritonta maapähkinävoita
2 rkl turkkilaista jogurttia (jos haluat maidottoman version, korvaa jogurtti maapähkinävoilla) 
3 kananmunaa
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
vadelmia

kuorrute
1 tlk (165g) kookoskermaa (säilytetty jääkaapissa)
2 rkl sokeritonta kaakaojauhetta
1 rkl hunajaa

Sekoita kaikki muffiniainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina muffinivuokiin ja lisää jokaiseen vuokaan noin ruokalusikallinen vadelmia. Paista 175 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. 

Valmista kuorrute. Vatkaa jääkaapissa vähintään yön yli säilytetty kookoskerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kaakaojauhe sekä hunaja. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffineiden päälle. Raasta halutessasi päälle raakasuklaata ja koristele vadelmilla. Nauti yhdessä ystävän kanssa!

Ihanaa ystävänpäivää toivottaen!
-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!