23.1.2017

HUOPATOSSUTRakastan villasukkia ja pidän kovasti meidän lattioista. Sekä keittiön ja aulan betonimaisesta laatasta että muiden tilojen kalkitun tammen värisestä laminaatista, joka on kestänyt hyvin niin sählypeleissä kun autoleikeissä. Mutta nämä kaksi, lattia ja minun löysällä käsialallani neulomat villasukat taas eivät juuri niinkään välitä toisistaan. 

Kun on heittänyt puolen vuoden sisään lähes parikymmentä paria rikkinäisiä villasukkia roskiin, niitä joita on jemmannut muka parsiakseen ne tai ottaakseen varret talteen ja huomaa, että oma villasukkalaatikko alkaa ammottaa tyhjyyttä, on aika toimia!
Toisin kun voisi luulla, en alkanut ensimmäisenä neulomaan uusia sukkia vaan tilasin itselleni huopatossut! Sellaiset oikein perinteiset Lahtiset jotka on käsityönä Keski-Suomessa lampaanvillasta tehty. Sellaiset kauniit, lämpimät ja mukavat jalassa. Näissä on myös kunnon kumipohjat eli aika paljon saa tallustaa ennen kuin ne puhki saa. 

Uusien huopatossujen myötä voin nyt siirtyä toiseen vaiheeseen eli täyttämään villasukkalaatikkoani uusilla sukilla ilman turhautumista, että sukkien pohjat ovat pian rikki. Sillä tietenkin näitä huopatossuja käytetään villasukkien kanssa, liikaa villaa kun ei voi olla!

-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!