17.8.2015

LEHTIKAALI-TOMAATTIPASTA


Arjen alkaessa alkavat myös arkiruokakiireet. Koulu- ja eskaripäivän jälkeen kaksi pientä suuta odottavat nälkäisinä ruokaa, oma vatsakin saattaa kurnia jos lounas on työkiireissä jäänyt väliin ja joinakin päivinä myös kello tikittää pian alkavia harrastuksia, silloin tarvitaan jotain nopeaa ja helppoa.

Lehtikaali on viihtynyt kasvimaallamme tänä kesänä erityisen hyvin ja olenkin yrittänyt keksiä sen ympärille erilaisia ruokalajeja, yksi näistä on lehtikaali-tomaattipasta, joka on paitsi herkullista, myös pelastaa nopeudellaan ja helppoudellaan kiireisessä arjessa!Lehtikaali-tomaattipasta kahdelle


1 rasia kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
hunajaa
sinapinsiemeniä
3 (ruotoa) tuoretta lehtikaalia
suolaa
pippuria
(gluteenitonta) pastaa
juustoraastetta

Halkaise kirsikkatomaatit ja laita ne uunivuokaan, lorauta päälle reilu ruokalusikallinen oliiviöljyä, noin ruokalusikallinen hunajaa sekä reilusti sinapinsiemeniä. Laita tomaatit 200 asteiseen uuniin pastan kiehumisen ajaksi (noin 8 minuuttia). Keitä haluamasi pasta al denteksi ohjeen mukaan. Hienonna tällä välin lehtikaali pieneksi silpuksi, mitä pienempää sen parempi ja maistuu paremmin myös lapsille.
Valuta pasta ja sekoita joukkoon uunista otetut tomaatit liemineen sekä lehtikaalisilppu. Rouhaise päälle vielä suolaa ja pippuria ja tarjoile juustoraasteen kera. Pastan päälle sopii myös esimerkiksi pinjansiemenet.

Nopeiden ja helppojen arkiruokien lisäksi tein viime viikolla päätöksen, joka sekin helpottaa vastedes arkea. Vähintäänkin syksyn ajan teen neljäpäiväistä työviikkoa, joka tarkoittaa myös lapsille vähän kevyempää viikkoa. Tuntuu juuri nyt oikealta ja hyvältä ratkaisulta!

Ihanaa arkea ja hyvää viikkoa!
-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!