4.6.2018

KESÄN TUOKSUJA

Erilaiset tuoksut nostavat mieleen muistoja, varsinkin kesän tuoksuihin liittyy rakkaita muistoja. Yksi ehdottomista suosikkituoksuistani on kuivan kangasmetsän tuoksu helteisenä päivänä. Siinä tuoksussa on lapsuuden uimaretket, metsämansikat, aurinko, se tuoksu on kesä.

Mansikoiden tuoksu taas muistuttaa kesätyöpäivistä mansikkamaalla. Sinne lähdettiin ystävien kanssa ennen kuutta, pyöräiltiin aamukasteessa ja syötiin eväitä pellonreunalla. Ei siellä paljon rahaa ansaittu ja toisina päivinä söin enemmän mansikoita kun keräsin, mutta mukavaa meillä oli!


Ja sitten on syreenin tuoksu. Maalla pihaa komistaa edelleen iso valkoinen syreeni, josta olemme tuoneet juurakon omaan pihaan, vielä tuo tulokas ei ole vielä kukkinut, mutta ehkä jo ensi kesänä. Iso syreeni oli myös mummilassa. Sen syreenin alla leikin koko lapsuuteni serkkujeni kanssa. Se oli niin iso tai sitten me olimme niin pieniä, että sen alla mahtui seisomaan suorana. Siellä oli maailman paras maja ja tuossa majassa huumaava tuoksu.Rakastan tuota syreenin voimakasta tuoksua, siihen liittyy niin paljon hyviä muistoja molemmista mummoloista ja lapsuuden kesistä. Oman syreenin kukkimista odotellessa poimin muutaman oksan työmatkan varrella olevasta villiintyneestä syreenipensaasta. Maljakollinen tuoksua ja kauneutta, kesää parhaimmillaan!

-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!