12.5.2018

SE ALKAA PIHLAJASTA

On vaikea uskoa, että elämme toukokuun puoliväliä! Vielä alkuviikosta puheet kesästä tuntuivat hassuilta. Vaikka lämpömittari näytti jo pariakymmentä, oli vaikea orientoitua ajatukseen kesästä kun luonto ei vielä vihertänyt. Muutamassa päivässä kaikki on kuitenkin muuttunut, kaikkialla on vihreää ja kun sää lähenee hellelukemia täytyy myöntää, kyllä se kesä taisi tulla tänä vuonna hyvissä ajoin! 


Kesän tulo osui mitä parhaimpaan aikaan, sillä helatorstain ja perjantaisen vapaapäivän ansiosta olen viettänyt pientä lomaa. Kalenterissa ei ole ollut mitään ohjelmaa ja on ollutkin ihana vain nauttia kotonaolosta, tehdä vähän pihahommia, järjestellä paikkoja ja istua riippukeinussa kirjan kanssa hellehattu päässä! Jo muutama päivä tässä ihanassa säässä vapaasta nauttien on tuonut valtavasti energiaa ja flunssakin taitaa olla viimein voitettu!


Ja kun luonto heräsi, on taas se ihana aika, kun maljakot voi täyttää pihalta ja metsästä. Pihlajat ovat yksi suosikeistani ja joka kevät ensimmäiset oksat maljakossa ovatkin juuri pihlajanoksia. Noissa hentoisissa heleänvihreissä oksissa on jotain todella kaunista ja ne tuovat kesän myös sisälle.


Sormet syyhäisivät laittaa kesää kesäkukkien muodossa myös terassille, mutta olen malttanut mieleni niiden kanssa ja toistaiseksi olen ostanut vain yhden pienen laventelin. Vaikka sää päivisin onkin lämmin, Suomen kesä on tunnetusti oikukas ja yöt voivat vielä olla todella kylmiä. Tämän vuoksi kukat pitäisi muistaa nostaa kylminä öinä sisälle ja itseni tuntien, tämä saattaisi minulta unohtua. Täytyy katsoa maltanko pysyä pois puutarhamyymälästä vielä huomennakin vai haenko kuitenkin jotain pientä äitienpäivän kunniaksi. Mutta lämmintä tai kylmää, kyllä kesä vaan on sitten ihana!

-Piia

2 kommenttia :

  1. Nyt on oikea hetki maistaa pihlajansilmuja. Ne maistuvat aivan Amarettolikööriltä.
    Juomaa silmuista voi tehdä sokerin ja kirkkaan viinan avulla.
    Silmuista voi tehdä muutakin, ohjeita löytyy paljon netistä.

    VastaaPoista
  2. Silmut muuttuivat lehdiksi silmänräpäyksessä, joten keräämättä jäivät, mutta kiitos vinkistä, liköörin ystävä en ole, mutta muuta käyttöä varten täytyy pistää vinkki ensi kevääksi mieleen! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!