26.5.2018

KESÄVIHREITÄ


Suunnittelin kesäkukkien ostoa jo muutama viikko sitten, mutta kukkakauppareissu on jäänyt muiden touhujen jalkoihin. Eilen ehdin viimein kukkaostoksille ja tänään pienen assarini kanssa saimme kukat multaan ja ruukkuihin.En ole juurikaan kukkivien kukkien ystävä, joten nämä minun kesäkukkani ovatkin pääasiassa ennemminkin kesävihreitä. Kukkivista olen kelpuuttanut aikaisemmin oikeastaan vain laventelit ja nyt myös sulkaakosmoskukan, johon tutustuin ensimmäisen kerran viime kesänä. Suklaakosmoksessa on pieni tumma, melkeinpä musta kukinto, joka heiluu kauniisti pitkän varren päässä, herkkä ja ei niin kukkamainen, minun makuuni juuri sopiva.

Noiden kukkivien kaveriksi ostin erilaisia heiniä, muutaman riippuvan vihreän, joitakin yrttejä sekä varrellisen oliivipuun. Uutena tuttavuutena matkaan tarttui myös kaunis punalehtinen apila, joita en ole aiemmin nähnyt kesäkukkana myytävän.
Sellainen suunnittelematon sekamelska tuli hankittua, mutta jotenkin nuo kaikki toimivat kivasti yhteen. Myös ruukut ovat sekalainen joukkio vanhoja varastosta löytyneitä, vähän eriparia, mutta käyttökelpoisia kuitenkin.
 
Nyt kun kesäkukat ja vihreät ovat viimein hankittu ja ruukuissaan, alkaa se vaikein osuus eli kukkien hoito. Onneksi apuna on puutarhahoidosta innostunut kaksivuotias, joka varmasti mieluusti kastelee kaikki kukat puolestani!

-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!