12.1.2018

SÖPÖ HUPPUPIPO TAAPEROLLE

 

Päiväkodin aloitusta varten olen neulonut meidän taaperolle villasukkia ja lapasia, jotta pienet sormet ja varpaat pysyvät ulkoillessa lämpimänä. Puikolla on ollut myös huppupipo, jollaisesta joskus jossain päin somea näin kuvan ja päätin, että tuollainen on meidänkin neitokaiselle saatava. Kuvan perusteella neulominen on aina vähän säätämistä, mutta muutamalla purkamisella syntyi lopulta aika hurjan söpö huppupipo!

Lankana pipossa on Sadness Garnin Spot, joka on alpakan, merinon ja nylonin sekoitus. Ihanan pehmeä lanka, jota on joutuisa neuloa. Värikartassa on kauniin murrettuja sävyjä ja tähän valikoitui harmahtavan lila.

Neuloin ensin kasvojen ympärille tulevan resorin pyörönä ja vaihdoin sen jälkeen tasoneuleeksi. Ensimmäisillä oikeilla kierroksilla lisäsin keskelle muutaman silmukan. Neuloin sileää neuletta niin pitkälle, että hattuosa riitti peittämään pään. Tämän jälkeen ompelin takasauman kiinni ja poimin avoimesta reunasta silmukat kauluriosaa varten. Kauluriosa on joustinneuletta, jossa neuloin joka kahdeksas kierros nurjan ja oikean vaihtumiskohdassa oikeat silmukat kaksi kertaa.Tälläinen pipon ja kaulurin yhdistävä huppupipo on kyllä valtavan kätevä käytössä! Niska pysyy lämpimänä ja pipo pysyy hyvin paikoillaan. Koville pakkasille tämä on vähän ohut, joten voi olla, että puikoille pitäisi laittaa vielä toinen, jonka voisi sitten vuorittaa, sillä onhan tuollainen tupsukorvainen pieni tytöntylleröinen niin kovin suloinen säällä kun säällä!

-Piia

4 kommenttia :

Kiitos kommentistasi!