14.6.2019

KOTI ARJEN HELPOTTAJANA - ETEISESTÄ EN LUOVU


Mikä sinun kodissasi helpottaa arjen sujuvuutta? Mikä taas tekee arjesta hankalampaa? Mistä et arjen toimivuuden nimissä luopuisi? Entä minkä muuttaisit, jos voisit? Näihin kysymyksiin Muotoseikka -blogin Vilja haastoi sisustusbloggaajaporukkamme kesäkuussa vastaamaan.

Olemme asuneet kodissamme pian yhdeksän vuotta ja tuossa ajassa kodin toimivat ja vähemmän toimivat seikat ovat tulleet hyvin tutuiksi. Toisaalta tuossa ajassa perheen ja lasten kasvaessa myös tarpeet kodille ovat ehtineet muuttua, onneksemme kotimme on osoittautunut toimivaksi myös muutosten myötä. 



Arjessamme ehdottomasti yksi toivimimmista ratkaisuista on suuri eteinen. Kolmen lapsen ja kahden aikuisen suhatessa ruuhkavuosissa sinne tänne, on tilava eteinen ollut korvaamattoman arvokas. 

Lasten ollessa pienempiä eteiseen on mahtuneet niin vaunut kuin turvakaukalot, nykyisin erilaiset harrastusvälineet laskettelumonoista jääpallo- ja jalkapallovarusteisiin mahtuu pukemaan sujuvasti ylleen ja kun tilaa on riittävästi, emme aamukiireissäkään törmäile toisiimme. Tilava eteinen toimii mainiosti myös sählykenttänä, tanssilattiana tai voimisteluareenana.  



Eteisessämme on runsaasti säilytystilaa vaatteille ja kengille liukuovien takana, jokaiselle perheenjäsenelle löytyy oma laatikko ja vaatetanko ja näin omat kamppeet ovat helposti löydettävissä. 

Itselleni on tärkeää, että kaiken kirjavat vaatteet saa ovien taakse piiloon enkä niin välitä naulakoista. Niitäkin on kuitenkin eteisessä hyvä olla, varsinkin lapsille sopivalla korkeudella, silloin on edes pieni mahdollisuus, että takit päätyisivät jonnekin muualle kuin mytyssä lattialle. 





Mitä sitten muuttaisin jos voisin? Pääasiassa olen tyytyväinen kotimme toimivuuteen ja arjessa ei juurikaan ole asioita jotka sujuisivat paremmin jos jokin kodissa olisi toisin. Kodinhoitohuoneessa oleva toinen sisäänkäynti voisi toki olla hieman suurempi ja myös siellä voisi olla säilytystilaa erityisesti lasten ulkovaatteille. Toisaalta iso eteinen kompensoi hyvin myös tuon tilan kokoa ja tuskin ne vaatteet sielläkään itsestään naulakkoon päätyisivät eli käyttäjäkoulutuksesta se taitaa enemmän olla kiinni. 

Jos puolisoltani kysytään, mikä sujuvoittaisi arkea, olisi vastaus ehdottomasti suuremmat varastotilat. Ja kieltämättä erilliselle ulkovarastolle olisi kyllä käyttöä. Polkupyörät ja polttopuut, kottikärryt ja lumikolat sekä erilaiset urheiluvälineet vievät valtavasti tilaa ja kaksi pientä varastoa, jotka kodistamme löytyvät ottaisivat varmasti mielellään kaverikseen kolmannen. Toisaalta organisoimalla ja vähentämällä tarpeettomia tavaroita pääsee jo aika pitkälle tässäkin.



Toimiva koti on ehdottamasti iso tekijä sujuvaan arkeen. Kun kaikille toiminnoille ja tavaroille löytyy kodista oma paikkansa, on arjen askareista suoriutuminen huomattavasti helpompaa ja vaivattomampaa. 

Vilja kokoaa haastepostaukset heinäkuussa vielä yhteen, kannattaakin käydä silloin kurkkaamassa millaisia arjen helpottajia muilta löytyy.

-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!