9.2.2018

2ND HAND SUOSIKKINI

  Edellisen  postauksen hengessä pysytellään edelleen kirpputoriaiheessa, jota helmikuun sisustusbloggaajahaaste käsittelee. Haasteesta vastaa tällä kertaa  No home without you -blogin Kaisa ja tässä kuussa listataan parhaat ja rakkaimmat kierrätyslöydöt sekä vinkit 2nd hand ostoksiin.

Minun listallani ensimmäiseksi pääsevät Domus-tuolit. Nämä tuolit ovat kirjaimellisesti kierrätyslöytö ja tuolien tarinan kirjoittelin jonkin aikaa sitten  Sisustuksen ensimmäiset x 5 -postauksen yhteydessä. Ostopaikkavinkin sijaan kehoitankin pitämään silmät auki, sillä koskaan ei tiedä mistä jotain ihanaa voi tulla hylättynä eteen!

Seuraavaksi listalleni pääsevät Artekin baarijakkara ja Ebba Masalinin vanha koulutaulu. Nämä molemmat ovat löytöjä vanhojen koulujen irtamistomyynnistä. Artekin jakkarasta maksoin viisi euroa ja ihan muutaman kerran on jälkeen päin harmittanut, että en silloin ostanut näitä enemmän, sillä tarjolla tuoleja oli vaikka kuinka monta. Kannattaakin siis tarkkailla paikallisia sanomalehtiä irtamistomyyntien varalle, varsinkin vanhoja julkisia rakennuksia on sisustettu paljon Artekin kalusteilla ja irtamistosta luovuttaessa voi tehdä todella hyviä löytöjä.


Keittiön puusohva on perinteisempi kierrätysostos, joka löytyi  Tori.fin kautta. Olin etsinyt sohvaa keittiöön jo aika pitkään ennen kuin sopiva viimein löytyi ja olin suunnattoman iloinen kun se eräänä aurinkoisena kesäpäivänä koko perheen voimin kotiin haettiin. 

Kuten aiemmin jo  kirjoitin, tällä hetkellä tunteet sohvaan ovat vähän ristiriitaiset. En millään haluaisi luopua siitä, toisaalta se on lasten kanssa hieman epäkäytännöllinen, varsinkin vilkkaan taaperon, joka rakastaa seisoskellan sohvalla ja napata käsiinsä kaikken mitä keittiöntasolla ja liedellä sohvan takana milloinkin on saatavilla. Mikä sohvan kohtalo tulevaisuudessa on, jää vielä nähtäväksi.


Taaperon huoneesta löytyvä iso pärekori tuli kotiimme yhdessä puusohvan kanssa. Sohvaa haettaessa selvisi, että myös muusta vanhan talon irtaimistosta oltiin pikkuhiljaa luopumassa ja talon mukava isäntä kierrätti meitä niin vintillä kuin useassa vajassa katsomassa mitä muuta olisi tarjolla. Sohvan ja pärekorin lisäksi mukaan tuolta reissulta tulikin jos jonkinlaista kippoja ja kuppia sekä yksi rullalauta. 

Niin ja näitä isoja pärekorejakin olisi ollut useita, joten arvatakin saatatte, että vähän jäi hampaankoloon siltäkin reissulta. Tästä viisastuneena suosittelen isoa autoa kaikille tavaranhakureissuille. Ja jos mieluisaa tavaraa on tarjolla useampi, ota aina ainakin kaksi!


Perinteisiltä pöytäkirppiksiltä mukaani tarttuu yleensä maljakoita, astioita ja aina niin rakkaita kippoja ja kuppeja. Kuvan sininen Arabian kaksikorvainen kuppi on ehdottomasti yksi suosikki kipoistani, siinä on jotain todella suloista ja se sopii monenlaisiin kattauksiin. Myös uusimmassa kirpputoriostoksessa, kuvassa olevassa pienessä kapeassa maljakossa on jotain todella viehättävää, sen muoto ja väri ihastuttavat juuri nyt kovasti! Nämä molemmat ovat löytöjä  Kirpparilla-kirpputorilta, jossa on yleensä hyvä tarjonta lasitavarasta ja astioista. 

Lasitavarataivas on myös Jyväskylän keskustassa, Väinönkatu 28ssa, sijaitseva Osto- ja myyntiliike Tilpehöri. Tämä pienen pieni myymälä on lattiasta kattoon täynnä jos jonkinlaista tavaraa ja aivan ainutlaatuinen kokemus. 

Edullista ja hyvää lasitavaraa löytyy myös SPRn kirpputoreilta, joista Jyväskylässä paras valikoima on  Kirrissä sijaitsevalla kirpputorilla. SPRn kirpputorin läheisyydestä löytyy myös kirpputori  Silinteri, jossa on huonekalujen lisäksi valtavan ystävällinen palvelu ja lastenvaatteiden osalta kaupungin paras valikoima.

Kaisa koostaa kaikista haastepostauksista kuun päätteeksi kirppisvinkkilistauksen, joten jos kierrätys kiinnostaa, kannattaa seurailla Kaisan blogia! Kaisan omat vinkit ja upeat kippislöydöt voit jo nyt lukea  täältä.

-Piia

2 kommenttia :

 1. Ihanat kuvat löydöistä.
  Mun silmät jäi kiinni tuohon viimeiseen kuvaan,
  todella kaunis tuo kaksikorvainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Tuo kaksikorvainen on kyllä erityinen, aina on silmät auki josko jostain joskus kaveri sille löytyisi!

   Poista

Kiitos kommentistasi!