12.5.2016

PIENEN PIENET PIPO JA LAPASET


Kun sain Noshilta reilu kuukausin sitten kyselyn, että haluisinko päästä ompelemaan jo vähän ennakkoon heidän kevään uutuuskankaista, pohdin hetken, että näinköhän sitä uskaltaa luvata mitään. Mitä jos vauva syntyykin etuajassa ja tuleeko ompelukoneella olemisesta mitään vauvan syntymän jälkeen? 

Aiemminkin Noshin kankaista ommelleena ja merkin vaatekutsuilla käyneenä tiesin materiaalit erittäin laadukkaiksi ja kun näin ihanat kevään uutuuskankaat en mitenkään malttanut kieltäytyä. Uutuuksista erityisesti 100% luomupuuvillasta valmistettu pippuricollege kuulosti ja näytti niin ihanalta materiaalilta, että sitä haluisin päästä ehdottomasti testaamaan.No niinhän siinä sitten kävi, että vauva syntyi kaksi viikkoa etuajassa ja vaikka rauhallinen tapaus ja hyvä nukkuja onkin, ei ompelukone ole viimeaikoina paljon surissut ja projekti, jonka halusin kankaista tehdä on vielä hieman työn alla, hyvällä mallilla kylläkin, joten toivottavasti siitäkin pian lisää. Sitä ennen muutama kuva näistä keväisistä piposta ja lapasista, jotka vauvalle kankaista jo valmiiksi sain.

Pipon tein korallin värisestä resorista*, joka toimii materiaalina vauvan pipossa erinomaisesti. Resori on sen verran trikoota jämäkämpää, että pipo pysyy hyvin paikoillaan eikä valu silmille ja näin ollen aiheuta pienessä ihmisessä suurta ja äänekästä ärtymystä.  Pipon kruunasi vielä neonkeltainen tupsu, yhdessä aika herkku väriyhdistelmä!

Pienet lapaset taas ompelin korallin värisestä pippuricollegesta*, joka on todella kaunispintainen kangas. Kangas näyttää meleeratulta, mutta tosiasiassa valkoinen lanka on kankaaseen neulottua. Erikoisuutena myös kankaan hurja leveys, 2,4 metriä, joten kankaasta riittää vielä aikasta moneen muuhunkin ompelukseen!


Kuvissa vauvalla olevat söpöt farkkucollegesta valmistetut baggyhousut ovat nekin Noshia, tämän kevään lasten mallistosta. Yksi parhaista puolista Noshin valmisvaatteissa on niiden pitkä käyttöikä. Nämäkin housut ovat kokoa 74/80, mutta lahkeiden resoreja kääntämällä ne menevät hyvin jo muuten 56 cm vaatteita käyttävälle! Hienoa, että kankaiden lisäksi löytyy myös kivoja ekologisia vaatteita lapsille, varsinkin juuri nyt, kun ompelukoneen ja minun yhteinen laatuaika on vähän kortilla!

-Piia

*kankaat saatu Noshilta

8 kommenttia :

 1. Mieten ihmistaimi voikin olla suloinen♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä sitä miettii ja ihmettelee itsekin päivittäin! <3

   Poista
 2. Samaa ^ täällä herkistelen minäkin. Kertakaikkisen lumoava paketti. Vauvat <3.

  VastaaPoista
 3. Voi toista.. <3 Omat ihmistaimet täytti ihan just 2v ja 7v, ja niinkun se isompikin oli ihan just vielä vauva.. Nyyh! Nätit asusteet, herkullinen väri tuo koralli! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo koralli on kyllä tosi herkku! Ja niin ne lapset kasvaa, aina nopeammin kun itse pysyy perässä!

   Poista
 4. On ihanat vaatteet!Mä olen tykästynyt myös Noshin kankaisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku! Kankaat on kyllä laadukkaita ja mukavia työstää!

   Poista

Kiitos kommentistasi!