22.5.2019

KOHTI KESÄKEIDASTA
Viime aikojen aurinkoiset ja lämpimät kesäpäivät ovat inspiroineet laittamaan kodin terasseja kesäkuntoon. Erityisen innoissani olen ollut pikkuterassistamme, jonka lasitimme viime syksynä.

Lasitus on ollut puheissa jo useamman vuoden ja erityisesti puolisoni on lasitetusta terassista haaveillut. Itse olen suhtautunut asiaan aika neutraalisti, olen ajatellut sen olevan kiva lisä, mutta ei mikään välttämättömyys. Kunnes tuli kevät, joka on osoittanut, että lasitus on ollut mitä parhain ratkaisu!

Terassia ennen yhdeltä sivulta rajanneen tumman rimoituksen poisto lasituksen tieltä toi aivan uutta valoa sekä terasille että myös sisätiloihin. Terassi tuntuu nyt suuremmalta ja kytkeytyy entistä paremmin sisätiloihin. Puhumattakaan juuri nyt kaikkialla leijuvasta siitepölystä, joka pysyy lasituksen ansioista terassin ulkopuolella. 
Kesäkukat ovat vielä toistaiseksi jääneet kauppoihin ja terassilla vihertävät nyt yrtit, tomaatin taimet sekä hauska bambukasvi, jotka toivottavasti viihtyvät lämpimällä ja suojaisella paikallaan. Kesän myötä lisää vihreitä varmasti vielä löytää tiensä terassille, toiveena on sopiva sekoitus hyöty- ja koristekasveja luomassa viihtyisää kesäkeidasta.

Pikkuterassimme on entistäkin viihtyisämpi ja terassin käyttö on lisääntynyt aikaisemmasta. Jotain pientä säilytykseen sopivaa terassille vielä kaipaan. Samoin ajatuksena on ripustaa toiselle seinälle valkoiset verhot tuomaan vähän näkösuojaa naapuriin, suojaamaan pahimmalta paahteelta ja heilumaan kauniisti tuulessa!

-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!