2.12.2018

AJATUKSIA JOULUKUUN ALKUUN


Eilen se alkoi, vuoden jännittävin kuukausi! Olen jouluihminen ja minulle joulun odotus on vähintäänkin yhtä tärkeää aikaa kun itse joulun juhlapyhät. Se ihana, lämmin ja jännä fiilis joka joulun odotukseen kuuluu on jotain ainutlaatuista. 

Vaikka joulua rakastan, joulukoristeiden suhteen olen vähemmän on enemmän - tyyppiä. Kuusen lisäksi muutama paperitähti, jouluvalot ja kynttilät riittävät, sillä joulun tunnelma syntyy kuitenkin lopulta muusta kun tontturivistä ikkunassa tai kimaltavasta nauhasta kuusessa. Minulle joulun tunnelma tulee yhteisestä ajasta perheen ja ystävien kesken, joululauluista, lasten joulujuhlista, jouluherkkujen tuoksusta, lahjojen paketoimisesta illalla kynttilän valossa ja siitä, että omaa joulumieltä voi jakaa myös eteenpäin erilaisiin keräyksiin tai tapahtumiin osallistumalla. 

Tänä vuonna asuinalueellamme pihoille ja ikkunoihin rakennetaan joulukalenteriluukkuja ja oli itsestään selvää, että tähän haluan osallistua, niinpä pihalle askarrellaan jotain pientä tuomaan naapureille iloa. 

Ja kun omassa elämässä asiat ovat kohdallaan, on minusta silloin erityisen tärkeää muistaa myös heitä, jolla kaikki ei välttämättä ole niin hyvin. Olen jo useana vuonna kerännyt töissä rahalahjoituksia, joilla olen hankkinut lahjoja  Joulupuu-keräykseen. Joulupuu-keräyksellä muistetaan lapsia, jotka muuten jäisivät ilman lahjoja. Vaikka se materia ei joulussa se tärkein asia saisikaan olla, on jokainen lapsi jouluna ihan varmasti oman joulupakettinsa ansainnut ja jos itse voin olla siinä jotenkin auttamassa, teen sen enemmän kuin mielelläni.Parina edellisenä vuonna joulunodotukseen on kuulunut myös blogijoulukalenteri. Vähän haikeudella totesin, että tänä vuonna aika ei sellaisen tekemiseen yksinkertaisesti riitä, mutta onneksi voi seurata muiden kalentereita! 

Upea lahjakas ystäväni Rilla tekee tänä vuonna  videojoulukalenteria, jota voi seurata hänen myös hänen bloginsa  Pieni musta mökki -kautta. Ihanat Tiina ja Pinja ovat puolestaan tänäkin vuonna yhdistäneet voimansa  Pinjacolada & Muita Ihania joulukalenterissa, joka on ihan varmasti täynnä kauniita ja inspiroivia pastellinsävyisiä luukkuja! 

Sellasilla sekalaisilla ajatuksilla ensimmäisen adventin iltaan, ihanaa alkanutta joulukuuta juuri sinulle!

-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!