22.10.2017

AULAN UUSI VÄRI

  Muutama viikko sitten haaveilin josko jouluksi saisin aulan seinään uutta väriä. Isoksi ilokseni kävikin niin, että ei tarvinnut odotella jouluun saakka vaan sain houkuteltua perheen maalarimestarin telan varteen jo nyt syyslomalla. 

Kuten aiemmin kirjoittelin, olin kyllästynyt seinässä aiemmin olleeseen väriin. Aiempi sävy, Tikkurilan Ajopuu oli ollut seinässä kodin valmistumisesta saakka. Vaikka kyseinen sävy taitaa juuri nyt olla kovinkin muodikas, ajopuun lämpimään taittavan sävyn sijaan kaipasin seinään jotain vähän vähemmän ruskeaa. Seinällä vaihtuneiden tauluasetelmien vuoksi seinässä oli myös todella paljon reikiä eikä taulujen karsiminen ilman seinän paikkailua olisi onnistunut.


'
 

Remontteja tehdessä olen aika nopea liikkeissäni, en ollenkaan sitä tyyppiä, että testaisin useampaa maalin sävyä seinään ennen sen oikean valintaa. Nytkin päätös uudesta sävystä syntyi rautakaupan hyllyjen välissä vartissa ja saman päivän iltana se oli jo seinässä. Ja onneksi valinta osui ihan nappiin!

Kaunis vaaleanharmaan sävy löytyi Tikkurilan  Deco Gray -värikartasta. Maalasimme alkuvuodesta  makuuhuoneen saman värikartan tummemmalla sävyllä, johon olen edelleen todella ihastunut, siksi valinta saman sävyperheen hieman vaaleammasta harmaasta, sävy 1945, tuntui hyvältä.


 

Maalauksen yhteydessä luovuimme myös yhdestä osasta Ikean Bestå kaappia ja kaapin viereen mahtuu nyt yksi Domus-tuoleistani. Tässä vaiheessa halusin myös karsia kaapin päällä olleita tavaroita ja jättää seinän mahdollisimman tyhjäksi. Muutaman taulun laitoin toistaiseksi vain nojaamaan seinää vasten, kun seinä on taas ehjä, luulen että ensimmäisen naulan tai ruuvin laittaminen voi ottaa nyt oman aikansa. 


Kaappia on tarkoitus tuunata vielä hieman ja jotain muutakin on aulan suhteen vielä mielessä, mutta jo tässä vaiheessa ja näillä muutoksiala aula ja seinä freesaantui juuri kuten toivoin!

-Piia

4 kommenttia :

 1. Hyvä väri 👍🏻

  Miekin mietin kyseisen kaapin tuunausta, mutta vielä en ole osannut päättää, että mitä tekisin. Kai se joku päivä aukeaa 😮

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla on tuunaussuunnitelma jo valmiina, ihan jotain pientä vain, mutta luulen, että vaikuttaa paljon ulkonäköön. Toivottavasti pääsen pian näyttämään! ;)

   Poista
 2. Deco grey kartasta löytyykin monta kaunista väriä ja kaunis tuo seinän väri ja onnistunut remppa ja kevennys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on kyllä todella kauniit sävyt! Ja kiitos, oli kyllä niin tervetullut muutos tähän aulaan! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!