6.9.2017

ROSKALAVALÖYTÖ

Seurailen epäsäännöllisen säännöllisesti erilaisia verkossa olevia kirpputoreja ja roskalavoja. Harvemmin etsin mitään tiettyä juttu, pääasiassa selailen ihan vaan mielenkiinnosta josko jotain kiinnostavaa löytyisi. 

Roskalavoilla pyörii jonkin verran viherkasveja ja ne menevät yleensä hetkessä eteenpäin. Loppukesällä satuin olemaan linjoilla juuri oikeaan aikaan ja huomasin paikalliselta roskalavalta ison ihastuttavan palmuntyyppisen kasvin ja onnistuin saamaan sen itselleni ja koska roskalavasta oli kyse, ihan ilmaiseksi!


Olin vastaavanlaisia ihastellut useissa sisustuskuvissa. Vähän tuollainen raasun näköinen ja oloinen, mutta silti niin viehättävä. Hakiessani kasvia kotiin en tiennyt mikä se oli, mutta käsittääkseni kyseessä on traakkipuu ja saa korjata jos olen väärässä, joka tapauksessa ihanan iso ja oikein sopiva seuralainen peikonlehdelle tuohon tyhjälle seinänpätkälle.


  Kasvi oli altakasteluruukussa, joka oli ajan saatossa kellertynyt aika ikävästi ja oli minusta vähän pienikin isolle kasville. Lähdin heti hankkimaan uutta ruukkua johon kasvin olisin vaihtanut, palasin kuitenkin tyhjin käsin kotiin saatuani kukkakaupasta ohjeet, että ruukun vaihto kannattaa tehdä vasta keväällä kun kasvi on tottunut asumaan meillä. Samalla sain vinkin, että ei kannata hankkia liian isoa ruukkua, suuretkaan kasvit kun tarvitsevat yllättävän vähän tilaa ja usein viihtyvät paremmin vähän liian pienessä kuin liian suuressa ruukussa. 

Tämä hujoppi sai siis toistaiseksi jäädä vanhaan ruukkuunsa. Etsiskelin jonkin aikaa suojaruukkua peittämään kellastuneen muoviruukun ja se löytyi lopulta omalta terassilta. Betoniruukku sopii tälle ehkä traakkipuulle oikein mainiosti ja nyt sitten vaan pidetään peukkuja, että hän kotituisi meille hyvin ja saisimme nauttia hänestä vielä pitkään!

-Piia

Ps. Peukkuja myös Riitta Lehtoselle, joka voitti Habitare-arvonnassa liput hänelle ja ystävälleen ensi viikon messuille! Onnea, saat pian sähköpostia! Ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille, toivottavasti pääsette kaikki hakemaan inspiraatiota messuilta vaikkei arpaonni nyt kohdallenne osunutkaan! 

2 kommenttia :

  1. Miten mainio löytö! Kyseessä on tosiaan traakkipuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos lajin tunnistuksesta! :) Tällaiset löydät tuovat kyllä aina hymyn huulille!

      Poista

Kiitos kommentistasi!