14.7.2016

HUPS, SIITÄ TULIKIN KEITTIÖREMONTTI

Tänä kesänä maalla ei pitänyt remontoida. Aiemmin remontoidun yhden kammarin ja viime kesänä remontoitujen vintin ja toisen kammarin jälkeen olin jokseenkin varma, että remontit ovat nyt toistaiseksi tässä. Seuraavat kohteet kuten keittiö tai tupa kun olisivat isompia sekä kooltaan että budjetiltaan, mikä tekisi niistä tuskin mahdollisia remonttikohteita ihan lähiaikoina. 

Joskus kuitenkin eteen tulee tilaisuus, jota ei voi jättää käyttämättä ja niin kävi juuri nyt. Ja siksi pihalla seisoo juuri peräkärry täynnä keittiötä... hups tosiaan!

Tilaisuus tuli keittiöremonttia tekevien ystäviemme kautta kun he ehdottivat josko heidän vanha keittiönsä sopisi maalle. Tyylillisesti keittiö on vanhaan taloon sopiva ja kun hintakin oli kesäkodin keittiöremontin pienen budjetin rajoihin istuva, on edessä vanhan keittiön päivittäminen ainakin melkein uuteen!


Vanhan keittiön istuttaminen uuteen paikkaan on aina aika haasteellista. Tässä meillä kävi kuitenkin tuuri, sillä keittiönomistaja sattuu olemaan sisustussuunnittelija ja hän on työskennellyt aiemmin myös keittiösuunnittelijana. Ammattitaitoa siis löytyy ja keittiön mukana tulikin suunnitelma sen uudelleen toteutuksesta.

Vanhaa taloa remontoitaessa joutuu tekemään tietenkin kompromisseja ja niin tässäkin tapauksessa. Paikalleen jää muun muassa vanha elämää nähnyt, mutta toimiva liesi, joka sijaitsee irrallisena kaapittomalla seinällä ja siihen myös edelleen jää, hassu paikka, mutta parempaa ei ole. 

Olisin halunnut myös astiapesukoneen sijoitettavan kalusteiden "sisään". Tämäkään ei onnistu, sillä talo on talvet kylmillään, mikä tarkoittaa että astianpesukoneen vesi on poistettava joka syksy ja siksi vanha kone jää vanhalle paikalleen, irrallisena kaapiston reunaan. Toivon kuitenkin, että taso saataisiin jatkumaan sen päälle, remontin edetessä nähdään onnistuuko tämä.


Suunnitelma on siis valmiina, peräkärry täytettynä keittiöllä ja täytyy vaan pitää peukkuja, että keittiö myös istuu paikoilleen eikä suurempia yllätyksiä matkan varrella tule. 

Minä puolestani olen kaivellut kaapeista jo jos jonkinlaista tavaraa maalle vietäväksi keittiön sisustusta ja somistamista varten. Sehän se on se remontin paras hetki, sisustuksen viimeistely! En tiedä tuleeko näistä mitään loppuen lopuksi käytettyä ja milloin tähän vaiheeseen päästään, mutta siitä olen varma, että keittiö ainakin tulee kokemaan aikamoisen muodonmuutoksen!

Ja vaikka viime lokakuussa kammarista kirjoittaessani toivoin, että tänä kesänä remonttien sijaan nautittaisiin, niin täytyy myöntää, että kyllähän tämä nyt parempi vaihtoehto on! Nautitaan entistä enemmän sitten remontin jälkeen! ;)

-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!