10.2.2019

SATEENKAARIRYIJYSpontaani askartelu on jäänyt nykyisin harmillisen vähälle. Isoimpien lasten ollessa pienempiä kaikenlaista tuli väsättyä aina inspiraation iskiessä tai hyvän idean löydyttyä. Nyt kun kuopus lähenee kolmea ikävuotta alkaa hänestä kuoriutua jo oikein mainio askartelukaveri. Hänen puuhaillessaan omien askartelujensa parissa olen taas pitkästä aikaa innostunut askartelemaan myös itse. 

Olohuoneeseen takan viereen olen ideoinut jo jonkin aikaa pientä ryijyä tai vastaavaa. Erilaisia kauniita sateenkaariryijyjä on näkynyt siellä täällä ja kun lauantain lankakauppareissulta tarttui mukaan muutamia ihanan sävyisiä lankoja, syntyi pienen askartelukaverini seurassa samanmoinen tuohon pienelle seinänpätkälle.
Ideoita etsiessäni löysin hyvän ohjeen, jota sovelsin omassani.  Ohjeessa käytettyä köyttä ei nurkista löytynyt, sen sijaan niputin erilaisia lankoja, jotka teippasin yhteen siten, että teippaus jäi piiloon päälle kieputetun langan alle. Tein myös kaarista eri mittaisia vähän rennomman lopputuloksen aikaan saamiseksi.Tuollainen lankojen kieputtelu ja väriyhdistelmien suunnittelu tuntuu erityisen rentouttavalta ja mukavalta puhalta. Siinäkin määrin, että tämä ei suinkaan jäänyt ainoaksi sateenkaareksi, joka viikonlopun aikana syntyi! Niistä muista ehkä myöhemmin vielä lisää. Tämä yksilö sen sijaan sopii minusta oikein mainiosti tuohon paikalleen ja tuo mukavaa leikkisyyttä olohuoneeseen, tykkään kovasti! Mutta kukapa ei, pieni vaaleanpunainen sateenkaari ripauksella kultaa ei voi olla kuin ihana!

-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!