31.10.2018

MAUSTEINEN MYSKIKURPITSAKEITTO

Olen suuri kasvissosekeittojen ystävä ja meidän perheen yksi arkiruokavakioista onkin tämä bataatti-porkkana kasvissosekeitto. Näin kurpitsasesonkina on sosekeiton raaka-aineeksi vaihtunut myskikurpitsa ja muutamaa löytämääni reseptiä mukaillen siitä syntyy herkullista sesonkisoppa.



MAUSTEINEN MYSKIKURPITSAKEITTO

2 keskikokoista myskikurpitsaa
2 pientä sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
2 tl juustokuminaa
2 tl kurkumaa
1 tl chilijauhetta
2 tl suolaa
öljyä

1 litra vettä
1 kasvisliemikuutio
1/2 tölkkiä kookosmaitoa

 

KORIANTERIKERMA

1 prk creme fraichea
1 valkosipulinkynsi
reilu puntti korianteria

Kuori myskikurpitsa ja poista siemenet sekä niitä ympäröivä pehmeä osa. Paloittele myskikurpitsa ja levitä palat uunipelille. Kuori ja pilko sipulit ja levitä ne myskikurpitsan joukkoon. Ripottele mausteet ja valuta öljy kasvisten päälle. Paahda 225 asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan.

Kumoa kaikki kasvikset pelliltä kattilaan. Lisää joukkoon noin litra vettä sekä kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä parinkymmenen minuutin ajan. Lisää joukkoon puoli tölkkiä kookosmaitoa ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Kiehauta vielä keitto nopeasti ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Valmista korianterikerma. Silppua korianteri ja purista valkosipulinkynsi creme fraichen sekaan. Sekoita hyvin.


Myskikurpitsa on itsessään maultaan miedon pähkinäinen ja maku korostuu entisestään kun myskikurpitsan paahtaa uunissa. Kun joukkoon lisätään muutama itämainen mauste tulee makuun mukavaa twistiä ja kookosmaito tekee keitosta ihanan samettisen. Keiton päälle lisätty nokare korianterikermaa kruunaa kokonaisuuden ja tekee tästä sopasta taivaallisen hyvää. Juuri sellaista lohturuokaa jota pimeinä syksyn iltoina kaipaa! Suosittelen testaamaan!

-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!