4.1.2019

KATSE MENNEESEEN - VUOSI 2018


Olen blogannut pian yhteensä jo kymmenen vuotta ja se on pitkä aika se! Siinä ajassa harrastukseen kasvaa kiinni jo niin, että ilman sitä tuntuu omituiselta. Kahden kotona vietetyn vuoden jälkeen vuosi 2018 oli kahden koululaisen, yhden päiväkotilaisen sekä kahdeksasta-neljään työn kanssa vähintäänkin kiitettävän touhukas. Aikaa bloggaamiselle jäi vähemmän kuin ennen ja postauksia syntyi huomattavasti aiempaa vähemmän. 

Viime vuonna blogille otettiin se aika, mikä löytyi. Tahti on ollut verkkaista, mutta olen iloinen, että aina silloin tällöin on ollut tilaisuus kuvata kotia ja kirjoittaa siitä muutama rivi, kertoa niistä muutamista käsitöistä joita on syntynyt, jakaa muutamia hyväksi havaittua reseptejä ja ihan vaan kirjoitella kyseisen hetken fiiliksistä. 

Vuoden vaihtuessa on ollut jälleen mukava kurkata menneen vuoden postauksiin ja todeta, että kaikenlaista sitä on vuoteen kuitenkin mahtunut ja kuinka iloinen olen, että asioita on tullut tänne blogiin ainakin omaksi ja toivottavasti myös jonkun muunkin iloksi taltioitua!

Jos vuonna 2017 maalattiin, tapetoitiin ja sisustettiin huone jos toinenkin uusiksi, ei kaiken sen vastapainoksi viime vuonna tehtykään juuri mitään remontintapaista! Myös sisutushankintojen osalta mentiin hyvin maltilla ja kaiken kaikkiaan sisustuksen päälinjat pysyivät hyväksi havaitun samanlaisena ja kodin sisustaminen oli lähinnä pientavaroiden pyörittelyä paikasta toiseen. 

Terassille hankittu rottinkituoli taisi olla vuoden suurin sisustushankinta ( ROTTINKITUOLI). Kuopus sai huoneeseensa viimeinkin kunnostetut, kierrätettynä ostetut tuolit ( TAAPERON TUOLIT) ja kierrätyslöytö oli myös uusi ihastuttava kori keskeneräisille käsitöille ( SISUSTUKSEEN SOPIVA KÄSITYÖKORI). Maljakkokokoelma karttui viime vuonna rakukeramiikkamaljakoilla, jotka askartelin itse muutaman viikonlopun mittaisella keramiikkakurssilla ( RAKUKERAMIIKKAA).



Ennen blogeissa kiertäneitä haasteita oli taas viime vuonna pitkästä aikaa liikkeellä ja myös sisustusbloggaajat haastoivat toisiaan useammassa aiheessa. Kurkattiin muun muassa millaista arki sisustusblogin kulissien takana on ( KULISSIEN TAKANA TAVALLISTA ARKEA) ja listattiin suosikkikirppislöytöjä ( 2ND HAND SUOSIKKINI). Vastasin myös kolmeenkymmeneen random-kysymykseen itsestäni ( 30 KYSYMYSTÄ) ja pohdin visuaalista hälyä ( VISUAALINEN HÄLY).



Haasteen muodossa jaoin myös parhaat juhlavinkkini ( 5 VINKKIÄ JUHLAAN). Vinkkien lisäksi myös juhlittiin vappua ( VAPPU JA VOHVELEITA), suunniteltiin 2-vuotissynttäreitä ( SYNTTÄREIDEN SUUNNITTELUA) ja juhlittiin kymmenen vuotiasta ( 10-VUOTIAS). 



Käsityöt jäivät viime vuonna harmillisen vähälle ja blogiin niistä pääsi sitäkin vähempi. Kuopukselle tehdyistä blogiin asti päätyivät neulottu huppupipo ( SÖPÖ HUPPUPIPO TAAPEROLLE), vanhasta t-paidasta tehty ystävänpäivä pupu ( PINKKI YSTÄVÄNPÄIVÄ PUPU) sekä syntymäpäivänä esitelty vaaleanpunainen tunika ( TÄNÄÄN KAKSI VUOTIAS). Itse pääsin alkuvuodesta ystävän aveciksi juhliin, joita varten ompelin itselleni kenkiini sopivan laukun ( PARIKSI PARIKOILLE - DIY LAUKKU).



Mahtui viime vuoteen myös herkkuja, näistä ehdoton suosikkini oli piparinmakuinen mutakakku ( JOULUNMAKUINEN MUTAKAKKU). Suolaisista suosikkini oli myskikurpitsakeitto ( MAUSTEINEN MYSKIKURPITSAKEITTO), jonka kaveriksi sopii erinomaisesti vaikka rouheiset teeleivät ( ROUHEAT KAURAISET TEELEIVÄT). Heti viime vuoden alkuun nautin myös yhden hengen brunssin, jotain joka pitäisi uusia taas pikapuoliin ( ÄLÄ UNOHDA ITSEÄSI - BRUNSSI YHDELLE).



Kodin sisustetuin paikka taisi olla aula ja sillä sijaitsevan lipaston päällinen, joka on lempipaikkani vaihtuville asetelmille. Aulan seinä sai alkuvuodesta ensimmäisen naulansa, kun kiinnitin ensimmäisen taulun seinälle ( ENSIMMÄISEN NAULAN VAIKEUS). Keväällä oli tarve karsia ja pelkistää, tuolloin aulaan asettui myös uusi matto ( VÄHEMMÄN ON ENEMMÄN). Alkusyksystä pohdin bloggaamista ja tuolloin aulan lipaston päältä otetuissa kuvissa ilme on entistäkin pelkistetympi ( TAUON JÄLKEEN). Syksyn myötä sisustusinto taas palaili ja aulan seinälle ilmestyi ensimmäisen taulun kaveriksi pari pientä esinettä ( PIENTÄ SEINÄLLE).



Toki viime vuodesta ei voi unohtaa upeaa ja helteistä kesää, jota viettiin muun muassa maalla ( IHAN LOMALLA). Kaupungissa koko kesän kotia koristi juhannuskranssi, jonka aion ehdottomasti uusia myös tänä vuonna ( JUHANNUSKRANSSI). Vuoteen mahtui myös paljon fiilistelyä esimerkiksi eräästä sunnuntaista ( SUNNUNTAI MOOD) ja marraskuusta ( MELKO MAINIO MARRASKUU).

Vaikka vähän hiljaisempi, niin siitäkin huolimatta näin taaksepäin katsottuna aika mainio blogivuosi se sittenkin on ollut! Ja edessä taas yksi uusi, kuka tietää mitä se tuo tuollessaan!

-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!