2.1.2018

KATSE MENNEESEEN - VUOSI 2017

Oikein ihanaa alkanutta vuotta 2018! Minulla on ollut tapana koota blogivuoden kuulumiset yhteen vuoden viimeisenä päivänä, ihan tuohon aikatauluun en nyt ehtinyt, mutta menneeseen voi palata oikein mukavasti vielä näin uuden vuoden toisenakin päivänä. 

Blogia selatessa paljastui, että viime vuonnakin aika paljon kaikenlaista on tullut tehtyä ja myös paljon sellaista, jonka olin jo ehtinyt unohtaa tai jonka luulin tapahtuneet jo joskus paljon aikaisemmin. Kertonee siis ehkä tästä ajanjaksosta, jota parhaillaan elän eli ne kuuluisat ruuhkavuodet. Vaikka blogi on vain pintaraapaisu elämästäni, on postausten takana sitä oikeaa elämää, joka kuvien ja tekstien kautta palautuu mieleen vielä vuosienkin päästä, siksi olen erityisen iloinen että aikaa blogille on edelleen löytynyt.

Mitä blogivuosi 2017 sitten on pitänyt sisällään? Vuonna 2017 teimme pintaremontteja useammassakin huoneessa. Isoin muutos tapahtui heti alkuvuodesta kun perheen pienin sai huoneekseen meidän vanhempien makuuhuoneen ja me muutimme entiseen työ- ja vierashuoneeseen. Pienimmän huoneen yksi seinä tapetoitiin näyttävällä tapetilla joka ihastuttaa edelleen (KURKISTUS VAUVANHUONEESEEN). 

Huoneeseen hankittiin uusi levitettävä vierassohva ja sohvalla pelattiin tyynyrulettia useampaankin otteeseen ( KAHDEN TYYNYN ERO). Kirpputorilta huoneeseen löytyi pieni pyöreä pöytä ( 1-VUOTIAAN HUONEESSA) ja ehdittiin järjestystäkin pyöräytellä uusiksi vuoden aikana ( TAAPERON HUONEEN KUULUMISET).


Pientä pintaremonttia tehtiin myös aulassa. Vuoden mittaan aulan kaapiinpäällinen sai osaakseen useampia asetelmia ja seinä erilaisia taulukollaaseja ( VAIHTUVAT ASETELMAT). 

Syksyllä ajatuksiin hiipi toive isommasta muutoksesta ( AJATUKSIA AULASTA) ja loppuen lopuksi muutos tapahtuikin nopeammin kuin uskalsin toivoa ja syyslomalla aulan seinä sai uuden sävyn ( AULAN UUSI VÄRI). Aulan uusi ilme viimeisteltiin loppuvuodesta uuden maton ja uusien kaapin jalkojen muodossa ( VIIMEINEN SILAUS - VAALEANPUNAINEN VILLAMATTO).


Uusi makuuhuoneemme maalattiin sekin alkuvuodesta kauniilla tumman harmaan sävyllä ( UUDESSA MAKUUHUONEESSA). Tuohonkin muutokseen olen edelleen erittäin tyytyväinen ja uni maistuu loistavasti tummassa huoneessa. 

Lumipalloefektin tavoin pienemmät ja isommat projektit levisivät vähän joka puolelle kotia ( LUMIPALLOEFEKTI) ja seiniä paikkailtiin, järjestystä vaihdettiin (OLOHUONEEN KIINTEÄ KIRJAHYLLY) ja uutta rakennettiin melkeinpä kodin jokaisessa huoneessa ( KOULULAISEN HUONEEN UUSI TYÖPÖYTÄ JA ILME). 


Olohuoneen ruokapöytää koristi vuoden aikana useita erilaisia kukkia ja oksia. Oksat maljakossa ovat ikisuosikkini ja keväällä kukkakaupasta löytynyt hevoskastanja on ollut yksi kestävimmistä ( HEVOSKASTANJAN OKSA), kesällä koiranputket taas ovat ihan must ( KESÄÄ OLOHUONEESSA). 

Olohuoneen kuvien kera kirjoittelin myös elokuusta, joka oli viime vuonna erityisen merkityksellinen, sillä se oli viimeinen kuukausi jonka vietin kotona lasten kanssa, syyskuussa palasin jälleen puolentoista vuoden kotiäitinä olon jälkeen töihin (ERITYINEN ELOKUU). Töihin paluu oli tuolloin astetta helpompi kun mieheni oli syksyn hoitovapaalla. Joululoman jälkeen palaamme molemmat töihin, joten uuden edessä ollaan taas hyvin pian.

Blogeissa kiertävät haasteet ovat nykyisin harvemmassa, mutta mukavia tehdä ja minusta myös todella mielenkiintoisia lukea, siispä tartuin marraskuussa yhteen haasteesta ja listasin sisustuksen viisi ensimmäistä eri kategorioissa, tässäkin olohuoneen sisustus oli hyvin edustettuna ( SISUSTUKSEN ENSIMMÄISET X 5). 


Viime vuonna vihersisustaminen oli erityisen paljon esillä useissa blogeissa, niin myös täällä. Minulla alku ei ollut erityisen lupaava ( MITES SE VIHERSISUSTAMINEN) mutta päätin kokeilla onneani uudestaan ( VIELÄ KERRAN MAHDOLLISUUS VIHREÄLLE) ja kodin uusista ja vanhoista viherkasveista muodostuikin kotiin kauniita asetelmia ( VIHERKASVIASETELMIA). 

Syksyllä bongasin vielä facebookin roskalavalta ison traakkipuun viherkasvikokoelmani jatkoksi ( ROSKALAVALÖYTÖ). Viherpeukalon taidoissa riittää hiomista vielä tällekin vuodelle, sillä ihan kaikki viime vuotisista kasveista eivät selvinneet tähän vuoteen, hämmästyttävän moni kuitenkin, joten ehkä en ole ihan toivoton.


Käsitöiden osalta tuntui, että viime vuonna en ehtinyt touhukkaan taaperon kanssa juurikaan tekemään mitään, mutta onneksi ompelukone aina silloin tällöin pöydälle pääsi. Yksi suosikkiompeluksistani oli ihana bomber-henkinen takki pienimmälle (PILKULLINEN BOMBER-TAKKI TAAPEROLLE), hänelle ompelin myös kauniin joutsenhaalarin ( JOUTSENIA) sekä suloisen tiipii-teltan omaan huoneeseen ( DIY TIIPII). 

Hankin viime vuonna uudet kansituolit auringonottoa varten isommalle terassille. Kun sopivan värisiä ei suoraan ollut tarjolla, ompelin niihin uudet istuinosat itse (KUIN VIIMEISTÄ KESÄPÄIVÄÄ). Viime kesä ei juurikaan hellepäiviä tarjonnut ja tuolit olivat hyvin vähällä käytöllä, täytyy toivoa, että tänä vuonna sää olisi kesällä vähän toisenlainen!


Neulottuakin tuli ehkä aikaisempaa vähemmän, toisaalta se tunne saattaa johtua siitä, että aika paljon neuleista päätyi lahjaksi tai muuten muualle. 

Omaan päähäni neuloin vuoden käsityölehtitapauksesta Laineesta heti alkuvuoden pakkasiin ihanan cream-pipon ( CREAM). Keväällä puikoilla syntyi pieniä sukkia Keski-Suomen ensikodin vauvoille ( PIPOJA JA VILLASUKKIA ENSIKODIN VAUVOILLE). Oli hienoa päästä mukaan tuohon hyväntekeväisyystempaukseen ja ottaa osaa omalla pienellä tavallani. 

Syksyllä pienet sukat ja lapaset taas päätyivät lämmittämään ystävän pientä poikaa (VAUVAKUTSUT YSTÄVÄLLE). Loppuvuodesta urakoin useamman söpön kaulahuivin joulumyyjäisiä varten, osa meni kaupaksi ja loput ystävien lapsille joululahjoiksi (YLLYTYSHULLU KAULAHUIVITEHTAILIJA).


Vuoteen mahtui myös tottakai oleilua maalla, jossa joka käynnillä on jotain pientä taikaa ( KESÄN ENSIMMÄINEN, AINA YHTÄ JÄNNITTÄVÄ), kirjoittelin myös viimeinkin siellä jo edellisenä vuonna tehdystä keittiöremontista ( KURKISTUS KESÄKODIN KEITTIÖÖN). Noita kuvia katsellessa tulee aina kaipuu kesään ja tuonne isoon tupaan ja hiljaiseen pihaan!

Viime kesänä lomamatkat suuntautuivat uusiin kohteisiin ( MINILOMA PÄRNUSSA) ja tuttuakin tutumpiin maisemiin ( ASUNTOMESSUT 2017 - MENOVINKKEJÄ MIKKELIIN). Molemmat kohteet yllättivät positiivisesti, jättivät mieleen ihania muistoja ja molempiin palataan varmasti vielä uudelleen.


Vuoteen mahtui myös mahtavia uusia kokemuksia. Keväällä pääsin suunnittelmaan ja toteuttamaan kahdensadan hengen kutsuvierastilaisuuden somistuksia ( YHDET KEVÄISET FESTIVAALIT). Oli ihana päästä mukaan ideoimaan ja tekemään ja samalla tutustumaan uusiin hienoihin ihmisiin, näitä jos mitä tekisi mieluusti toistenkin!

Toinen vuoteen mahtunut ensimmäinen kerta oli osallistuminen joulumyyjäisiin (JOULUTUNNELMAA PAROLAN ASEMALLA). Upea kokemus tämäkin, joka oli hieno jakaa ystävän kanssa ja vieläpä kaksi kertaa. Hymyilyttää vielä pitkään kun noita markkinoita muistelee!

Että kaiken kaikkiaan aika hieno vuosi tuo 2017 oli, sekä täällä blogissa kuin sen ulkopuolella! Paljon kivaa kotona sisustuksen parissa, hienoja uusi kokemuksia ja tilaisuuksia johon pääsin osallistumaan ja joihin uskalsin tarttua ja tänäkin vuonna upeita kohtaamisia uusien ihmisten kanssa, uusia tuttavuuksia ja uusia ystäviä.

Iso kiitos myös sinne ruudun taakse viime vuodesta, kaikista kommenteista, viesteistä ja siitä että luet, toivottavasti myös nyt alkaneena vuonna, olkoon sekin täynnä onnen hetkiä ja hyvää mieltä meillä kaikilla!

-Piia

2 kommenttia :

 1. Ihanan persoonallinen koti teillä ja kivasti olet käyttänyt väriä <3
  Kivat myös nuo asetelmat noilla pöydillä ja taulukollaasit. Oikein ihanaa uutta vuotta sinne, täältä Torniosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! <3 Hyvää uutta vuotta ja ihania pakkaspäiviä sinne Tornioon!

   Poista

Kiitos kommentistasi!