25.4.2018

ROUHEAT KAURAISET TEELEIVÄT

  Sitten töihin paluun viime syksynä kaikenlainen arkinen leivonta on jäänyt todella vähälle. Aikaa ja fiilistä suunnittelemattomalle keittiössä puuhastelulle ei juurikaan ole löytynyt. Ehkä se on kevät tai sitten olen päässyt ainakin hetkellisesti näiden ruuhkavuosien niskan päälle, sillä pitkästä aikaa olen taas innostunut leipomaan myös ihan vain omaksi ilokseni.

Tänään halusin jotain tuoretta iltapalaksi ja tein helpointa mahdollista pikaleipää eli koulun köksäntunnilta tuttuja teeleipiä. Helppoa, nopeaa ja aina toimivaa, myös gluteenittomana!


 

KAURAISET TEELEIVÄT (GLUTEENITON)

2,5 dl kaurajauhoja
2,5 dl isoja kaurahiutaleita (gluteenittomia)
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
50 g voita (tai kasvismargariinia)
2,5 dl maitoa (tai vettä)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi ja maito. Jos haluat maidottoman ja vegaanisen vaihtoehdon voit korvata voin kasvismargariinilla ja maidon vedellä. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se pellille pieniksi nokareiksi. Taputtele leipäsiksi kostutetulla kädellä ja paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Lämmin, tuore leipä on ihanaa iltapalaa ja vielä pikkuisen herkumpaa saa kun perusmargariinin korvaa basilikalla maustetulla voilla, nam!

-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!