5.12.2018

JOULUNMAKUINEN MUTAKAKKU


Jos joulu olisi maku, maistuisi se ainakin piparilta ja suklaalta ja parhaimmallaan näiltä molemmilta samanaikaisesti. Siispä päätin kokeilla, että mitä jos molempia yhdistäisi kakkuun ja sepä osoittautui oikein onnistuneeksi kokeiluksi! 

Pohjaksi valitsin Katjan  suussa sulavan mutakakun ja muokkasin siitä jouluisemman version korvaamalla osan jauhoista pipareilla ja upottamalla taikinaan Fazerin kausisuklaata, jossa makuna on mantelia, karpaloa ja jouluisia mausteita.



JOULUNMAKUINEN MUTAKAKKU (GLUTEENITON)


1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
100 g voita
1 dl fariinisokeria
2 dl gluteenitonta kaurajauhoja
4 gluteenitonta piparia
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
suklaata


Sekoita fariinisokeri ja kuivat aineet keskenään. Murskaa piparit ja sekoita ne kuivien aineiden joukkoon. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon sulatettu, vähän jäähtynyt voi ja tämän jälkeen kuivat aineet varovasti sekoittaen. Lisää tarvittaessa tilkka maitoa.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Upota taikinaan suklaapaloja. Paista 170 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Kakku sopii nautittavaksi lämpimänä, mutta itse pidän jäähtyneestä versiosta, jolloin kakku on sopivasta tahmea ja käsin syötävissä. Ihana joulunmakuinen herkku joulupöytään, pikkujouluvieraille tai ihan muuten vaan!

-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!