25.3.2018

KULISSIEN TAKANA TAVALLISTA ARKEA


Millaista on blogikodissa kuvien ulkopuolella? Onko koti aina siisti ja paikat tiptop vai onko kaaos rajattu kuvien ulkopuolelle? Char & the city -blogin Carita haastoi sisustusbloggaajaporukan paljastamaan behind the scenes -materiaalia ja totuuden kauniiden kuvien takaa.

Niin, onko meillä aina yhtä siistiä kuten kuvissa joita blogiin julkaisen? Jos ei ihan, niin ainakin melkein, tai siis niin siistiä kun viisi henkisen perheen arjessa nyt voi olla. Olen luonteeltani siisti ja tykkään, että asiat ovat paikoillaan ja järjestyksessä. Lasten leikit näkyvät toki kaikkialla ja tavarat jäävät kädestä siihen lähimmälle tasolle, mutta harvemmin meillä suurempia ryönäkasoja mihinkään ehtii muodostua. Minulle kodin perussiisteys ja järjestys ovat osa kodin viihtyisyyttä. Hektisessä arjessa koti on se paikka jossa rentoudun ja minulta se ei onnistu, jos paikat ovat mullin mallin. Olen se tyyppi, joka siivoaa kodin ennen reissuun lähtöä ja joka purkaa kaikki matkalaukut ja kassit samantien kun reissusta palataan, oli kello sitten kaksi iltapäivällä tai kaksi yöllä. En osaa istua illalla sohvalle ennen kuin levällään olevat tavarat ovat omilla paikoillaan ja huomaan, jos joku muu on asetellut tavarat erilaiseen järjestykseen missä ne ovat aiemmin olleet. Jep, jonkinlaista siivousneuroosin poikasta siis löytyy, mutta sen verran erikoinen tämä minun taudin kuvani on, että tämä ei jatku suljettujen kaapin ovien taakse tai laatikoiden sisäpuolelle. Keittiön astiakaappeja lukuunottamatta, jokainen kaappi onkin meillä enemmän tai vähemmän sekamelskassa, vaatehuoneesta puhumattakaan. Itseaiheutetun kaaoksen onni on kuitenkin se, että tiedän yleensä lähes poikkeuksetta missä mikäkin tavara sijaitsee. Lapset ovat onneksi opettaneet sietämään sotkuja paremmin ja yhteisen kodin tulee tietenkin olla paikka, jossa jokainen viihtyy ja saa toteuttaa itseään aiheutti se sitten sotkua tai kirvelyä äidin sisustussilmässä. Ja kun tavaraa on sopiva määrä ja noin suurin piirtein kaikelle on oma paikkansa, ei kotikaan pääse usein kaaoksen valtaan. Sitten on myös niitä arjen sujuvuuden kannalta oleellisia juttuja, jotka eivät ole niin esteettisiä ja jotka rajataan yleensä blogikuvien ulkopuolelle. Näihin kuuluu muun muassa eteisen string hylly, jossa kauniiden asetelmien sijaan mennään käytönnöllisyys edellä. Hylly on ulko-oven vieressä ja siihen jätetään kädestä niin avaimet kun aurinkolasit ja muu epämääräinen sälä, jolle muuta paikka ei ole. Myös jääkaapin ja pakastimen oveen kertyy jos jonkinlaista lippua ja lappua; seinäkalenteri, lasten harrastusaikataulut ja muut tärkeät tiedotteet koristavat yhdessä erilaisten korttien ja piirustusten vuoraamia ovia, ilman näitä arki olisi paljon haastavampaa.Ei siis mitään hurjia paljastuksia vaan sellaista ihan tavallista, suht siistiä lapsiperhe-elämää, jossa tavarat laitetaan säännöllisesti paikalleen ensisijaisesti oman viihtymisen ei niinkään blogikuvien vuoksi. 

Jos haluat päästä kurkkaamaan miltä muiden bloggareiden siloittelemattomissa nurkissa näyttää kurkkaa Char & the city -blogiin huhtikuun alussa, jonne Carita kerää koosteen kaikista haastepostauksista.

-Piia

2 kommenttia :

  1. Tosi kivat kuvat! Mulla ihan sama, että tykkään pitää järjestystä yllä, mutta kaappien sisäpuolella saattaa olla hyvinkin kaoottista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi! <3 Poissa silmistä, poissa mielestä on just hyvä tapa pitää järjestystä yllä! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!