16.9.2015

PUOLUKKA-VALKOSUKLAAPULLAA



Kun näkee untakin pullasta, ei silloin ole muuta vaihtoehtoa kun ryhtyä leipomaan! Olen repäissyt tämän puolukka-valkosuklaapullan ohjeen jostain lehdestä talteen ja nyt sitten käänsin kaapit ylösalas sen löytääkseni, parempi siis kirjoittaa ohje muistiin, ennen kuin sen jälleen kadotan. Lämmin suositus tälle reseptille, on helppoa ja herkkua!





Puolukka-valkosuklaapullat


3 dl maitoa
30 g hiivaa
1 tl suolaa
1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl kardemummaa
1 kananmuna
7 dl gluteenitonta jauhoseosta 
100 g sulatettua voita

3 dl puolukoita (tuoreita tai pakastettuja)
1/2 dl sokeria
150 g valkosuklaata


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna ja vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon jauhot vähitellen sekoittaen. Lisää loppuvaiheessa joukkoon sulatettu voi. Taikina saa jäädä hyvin löysäksi. Jätä taikina kohoamaan liinan alle reiluksi puoleksi tunniksi.

Sekoita puolukat ja sokeri ja rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi. Sekoita puolukat ja valkosuklaa kohonneeseen taikinaan. Nostele tämän jälkeen lusikalla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille halutun kokoisia taikina"kasoja". Koska taikina on hyvin löysää, voivat pullat olla vähemmän pullamaisia ja enemmän muodottomia. Ripottele pullien päälle vielä halutessasi sokeria ennen paistamista. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia. 

Alkuperäisestä reseptistä poiketen, olen leiponut nämä pullat gluteenittomina, mutta gluteenittoman jauhon voi korvata halutessaan vastaavalla määrällä vehnäjauhoja.



Valkosuklaa ja puolukka ovat loistava yhdistelmä ja näissä pullissa on ihana syksyinen maku! Mikä onni se onkaan, että meillä on metsät täynnä marjoja vaikkapa sitten pullia varten!

-Piia

8 kommenttia :

  1. Kuulostaa ja näyttää niin herkullisilta! Harmi, kun täällä Briteissä ei puolukka kasva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan! Saisikohan Skotlannista, taikka sitten tilausta Suomeen! :)

      Poista
  2. Kuullostaapa hurjan hyvältä yhdistelmältä toi valkosuklaa ja puolukka. Puolukkaa en osaa oikein mihinkään käyttää, mutta tätä pitää kokeilla. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolukka ja valkosuklaa toimii loistavasti yhdessä! Minulla on viikonloppua varten puolukka-valkosuklaakakku resepti odottamassa, luulen, että sekin voi olla aika herkkua! :)

      Poista
  3. Tää täytyy testata. Mitä jauhoseosta tarkalleen suosit näissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä tein Finaxin jauhoseoksesta, sellainen maitopurkin muotoinen paketti. Ovat minusta hyviä jauhoja, tosin käytän kyllä jauhoseoksia laidasta laitaan, sen mukaan mitä kaupassa sattuu olemaan tarjolla.

      Poista

Kiitos kommentistasi!