8.9.2015

VILLAPAITARAKKAUS

Villapaitasäät alkavat pikkuhiljaa olemaan täällä ja viimein voin vetäistä ylleni tämän kesällä valmistuneen ihanuuteni! Neuloin viime talvena tästä samaisesta langasta huivin ja rakastuin lankaan aivan valtavasti. Kyseessä on Isagerin Merilin, joka on ihana pellavan ja merinovillan sekoite. Lanka on samanaikaisesti pehmeä ja rouhea ja värit ovat mitä täydellisimmät, varsinkin tuo vanha roosa, kauniimpaa saa hakea! Merilin on myös mahdottoman mukavaa neulottavaa, joten uskalsin laittaa puikolle jotain vähän isompaa perus sukista, lapasista, huiveista ja pipoista poiketen.

Halusin tehdä peruspaidan, joka käy moneen. Neuloin paidan ylhäältä alaspäin ja mittailin sopivaa silmukkamäärää neuleen edetessä. Hihansuut, helman ja pääntien jätin ilman resoreita ja sain juuri sellaisen sopivan rennon neuleen mitä toivoinkin. En epäile, etteikö tästä tulisi tulevan syksyn ja talven suosikki!

Ja nyt etsimään sopivaa junassa neulottavaa huomiselle! Jos vain kello jaksaa aamulla herättää, niin huomenna on tarkoituksena tsekata, mitä Habitare tänä vuonna tarjoaa. Mikäli satut olemaan paikalla, saa tulla nykäisemään hihasta, vaikkei se huomenna tämän villapaidan hiha olisikaan!

-Piia

12 kommenttia :

 1. Onpa tosi onnistunut neule! Just tollasessa yksinkertaisessa mallissa pääsee ihana lanka ja kauniit värit oikeuksiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen yksinkertaisten mallien neuloja, keskeneräisten joukossa on jos jonkinlaista kirjoneuletta ja muuta monimutkaisempaa, valmiiksi saadut työt taas on aina niitä simppeleitä ja just niitä parhaita!

   Poista
 2. Ihana! Ollapa noin taitava käsistään...

  VastaaPoista
 3. On kyllä kauniit värit! Tuohon lankaan täytyy itsekin tutustua.
  -sirpa-

  VastaaPoista
 4. oi mikä ihana neule! Värit ovat jotenkin ihan täydelliset! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!