27.9.2015

PEITON ALLESyksy on sitä aikaa kun viikonloppuisin tekisi mieli viettää koko päivä peiton alla hyvän kirjan kanssa tekemättä yhtään mitään, kaverina korkeintaan kuppi kahvia ja kasa suklaata. Todellisuudessa tämä ei tietenkään onnistu, koska viikonloppuisinkin eletään ihan normaalia lapsiperheen elämää. Täytyy siis myös pyykätä, laittaa ruokaa, leikkiä, käydä kaupassa, mitä näitä nyt on. Itselleni tämän perushomman päälle olisi vielä pahasti kesken jääneen diplomityön viimeistely. Sen, jonka piti valmistua jo viime keväänä, joka edelleen on kesken ja jonka kanssa tulee pian oikeasti ihan todella kova kiire. Ja voitte uskoa, että siinä tilanteessa peiton korville vetäminen houkuttelee vieläkin enemmän!
Mutta päätin olla itselleni armollinen ja eilen sallin itseni laiskotella. Aamupäivän sieniretken jälkeen tein pikasiivouksen, jonka jälkeen päivä meni enemmän tai vähemmän sängyllä löhötessä. Ja kyllä se vaan on sitten ihanaa! Löhöäminen, ei minkään tekeminen. Tänään on sitten taas ryhdistäydyttävä ja saatava muutama rivi tekstiä edistymään.

Olen miettinyt tässä noin viiden vuoden opiskelutaipaleen varrella, että miten se onkin niin vaikeaa aina motivoida itseään sillä tenttiin luku tai koulutyön kirjoittamisen hetkellä, vaikka tietää, että se on vain väliaikaista ja kun sen on hoitanut, on edessä ihan varmasti vielä monen monta vapaa hetkeä. No vaikeaa se on, ja mieluusti nytkin peiton  alle kömpisin, mutta toivotaan, että pian sekin aika koittaa, jolloin joka viikonloppu ei tarvitse keskeneräisiä opiskelutekemisiä miettiä.

Mukavaa sunnuntain jatkoa, mitä se sitten sinulla pitääkin sisällään!
-Piia

12 kommenttia :

 1. Kaikki sympatiat sinulle dippatyön keskelle! Mulla täällä pikkulapsiperhearjen keskellä laahaa turhan suureksi levinnyt kandin työ.. Välillä on hyvä päättää pitää vapaa-päiviä. On sitten taas virtaa keskittyä tekemiseen. Mukavaa ja tehokasta syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myös tsemppiä sinulle! Aikaa kaikkeen on välillä hieman haasteellista löytää kun arkeen kuuluu vielä se kahdeksasta neljään työkin, mutta eiköhän tästä selvitä, me molemmat! <3

   Poista
 2. Tsemppiä diplomityön pariin! Itsekin olen moisen väkertänyt muutama vuosi sitten. Toivottavasti ehdit lepäillä ja laiskotella enemmän kun se on valmis. Mullekin kyllä kelpaisi kasa suklaata ja pehmoinen peti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Toivottavasti tämän jälkeen tosiaan jää aikaa sitten muulle, tosin itseni tuntien, onnistun pian jotain uutta kuitenkin keksimään! ;D

   Poista
 3. Hurjasti voimia ja tsemppiä diplomityön tekoon. Ja voi että minä haluan tuon HIMMEEN! Aivan ihana, ihana! Aina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maru! <3 Kaikki tsempit on tervetulleita! Ja tuo Filly on kyllä ihana, joka päivä sitä itsekin edelleen ihastelen!

   Poista
 4. Voimia viimeiseen rutistukseen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henni! <3 Olo alkaa kyllä olemaan jo aika saamaton, kun tuntuu, että nämä viimeiset hetket ovat olleet jo niin useasti käsillä :/ tosin nyt taitaa olla se erotus edelliseen, että en taida enää saada enkä edes kehtaa hakea opinto-oikeudelle jatkoa....

   Poista
 5. Tsempit täältäkin! Tämä postaus palautti mieleen oman opinnäytetyön. Miten hienoa oli kun se valmistui ja tuli viikonloppu ja vapaahetki oli enemmän vapaahetki. :) Sana sanalta se valmistuu ja kohta on pisteen vuoro.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sakru! Muistan omakin opinnäytetyön kohdalta sen ajatuksen, että ei enää ikinä tätä ja tässä sitä taas ollaan! :D Viimeistä pistettä odotellessa! :)

   Poista
 6. Ihanan sunnuntain tuntuisia kuvia<3 Paljon voimia täältäkin suunnalta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!