20.6.2017

JUHANNUSVIEMISVINKKI - KAIKILLE SOPIVA RAPARPERIPIIRAKKA


 
Muutama päivä juhannukseen ja vaikka sääennuste perinteiseen tapaan sateita ja viileää enteilee, on juhannus aina juhannus! Mökkeilyä, hyttysiä, grilliherkkuja, ystäviä, ehkä lasi kuohuvaa ja kaveriksi vähän jotain makeaa! 

Raparperit ovat juuri nyt parhaimmillaan ja oman pihan raparpereista on tullut leivottua piirakka lähes joka toinen päivä! Olen testaillut kuinka tämä kesän perusherkku onnistuu ilman valkoista sokeria ja olenkin onnistunut leipomaan sokeritonta raparperipiirakkaa, joka on jo useamman testiryhmän kanssa hyväksi todettu! Olen leiponut piirakan gluteenittomana ja kun reseptiin ei kuulu kananmunia eikä maitoa, on piirakka näin ollen myös vegaaninen. 

Piirakka, joka sopii melkeinpä mihin tahansa ruokavalioon toimiikin oivallisena juhannusviemisenä tai milloin tahansa kesällä tuliaisena kun suuntana on ystävän mökki, illanvietto naapurissa taikka muuten vaan kaverin kesäinen ilahduttaminen herkullisella leivonnaisella!


 

Kaikille sopiva raparperipiirakka (gluteeniton, sokeriton, vegaaninen)

4,5 dl gluteenittomia kaurajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1,5 dl rypsiöljyä
1 sitruunan mehu
1 dl mantelimaitoa
1 1/2 rkl agavesiirappia
10 taatelia
4-5 dl raparperia

Sekoita kaurajauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää joukkoon rypsiöljy ja sekoita haarukalla hyvin. Sekoita keskenään sitruunamehu, mantelimaito ja agavesiirappi. Lisää neste taikinaan ja sekoita hyvin. 
Poista taateleista kivet ja pilko taatelit pieniksi paloiksi. Kuori raperperit ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Lisää taatelit ja raparperit taikinaan ja sekoita varovaisesti. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Halutessasi voit ripotella päälle koristeeksi kaurahiutaleita ja hieman kookossokeria. Paista 200 asteisessa uunissa n. 25-30 minuuttia.


Raparperi ja taateli muodostavat hyvän makuparin ja piirakka maistuu oikeasti makealta. Resepti on helppo ja nopea ja niin simppeli, että onnistuu vaikka mökkiolosuhteissa. Sellaista rentoa kesäleivottavaa ja kesän makua samassa paketissa!

-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!